dinsdag 18 juni 2013

Even bijpraten...

Zo, ik ben eventjes niet geweest, we hebben ook opeens zoveel aan ons hoofd!

We hebben flink in spanning gezeten en afgelopen maandag is duidelijk geworden dat het bedrijf waar vriend werkt/ werkte failliet verklaard is. Er komt een doorstart, maar helaas wel met minder functies.

De medewerkers mogen allemaal solliciteren op de functies die er zijn. Er zijn flink meer medewerkers dan functies, dus dat wordt ook nog heel spannend.

We hadden gehoopt dat ze iedereen met een vast contract zouden behouden, maar helaas is dus iedereen ontslagen. Vriend en veel van zijn collega's zijn vooral boos en erg verdrietig. Hij weet ook niet zeker of hij wel nog voor dit bedrijf wilt werken.... en dat begrijp ik.

Hij zit niet lekker in zijn vel, is zichzelf niet, maar dat lijkt mij ook niet meer dan logisch. Ik hoop dat hij (en alle andere collega's) snel een andere baan vinden, en iets kunnen doen waar ze het meest gelukkig van worden!

Het wordt voor ons de komende tijd dus heel spannend. Veel solliciteren en de rest is even minder belangrijk, ik zal wel proberen om mijn blog nog een beetje over besparen te laten gaan ;-)

Morgen heeft vriend zijn eerste sollicitatiegesprek bij een ander bedrijf, duimen jullie mee?! :-)

12 opmerkingen:

 1. Ik zal zeker duimen.
  Heel veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte en veel succes met de sollicitaties. Ik zal zeker duimen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kom toevallig op je blog en zie dat je vriend ontslagen is.Heel begrijpelijk dat hij boos en verdrietig is!
  Ik zal ook mee duimen voor vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel succes voor je vriend!
  Wat een kaffers trouwens, mensen die al jaren voor je bedrijf werken, laten solliciteren?
  *duimt*

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ongelofelijk hè?! Het gaat ook niet echt op een vriendelijke manier allemaal. Ik hoop echt op een baan bij een ander bedrijf en anders wel bij dit bedrijf, maar dan lekker verder zoeken.

   Verwijderen
 5. Moeilijk, zulke situaties. Veel bedrijven pakken het op deze manier aan. Je denkt dat je wat veiliger bent dan degene die minder lang werken/ zich veel minder hebben ingezet, maar dan blijkt dat dat er niet meer toe doet. Heel veel sterkte en succes bij de sollicitaties. Misschien blijft het er wel bij 1... ik hoop het!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een jobstijding toch failliet. Ik hoop dat je vriend weer snel een baan heeft. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een ontzettende dikke domper! Heel veel sterkte samen, toch lastig als zo'n gebeurtenis op je vriend en op je relatie drukt. Hopelijk komt er snel duidelijkheid. Is het sollicitatiegesprek goed gegaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Het sollicitatiegesprek is goed gegaan! We horen deze week meer... Super spannend :-)

   Bedankt weer allemaal voor de lieve woorden!

   Verwijderen