dinsdag 21 mei 2013

Gezond eten

De laatste tijd proberen we weer eens iets gezonder te eten, ik ben zelf de laatste drie maanden zo'n 5 kg. afgevallen en ik zit toch echt wat lekkerder in mijn vel! (ik moet wel bekennen dat ik een weekend buikgriep heb gehad en toen vlogen de kilo's (vooral vocht) er natuurlijk af!

Vriend moet qua gewicht wel iets oppassen en daarom gaan we altijd als het lente is, na het avondeten nog een flink stuk wandelen, helaas werkt het weer de laatste dagen niet echt mee, maar... als de zon zich weer laat zien, dan gaan we weer!

Naast beweging kijken we dus ook naar ons eetpatroon, en dat is over het algemeen gewoon gezond. We eten veel groenten en fruit en ik kook eigenlijk altijd, afhaalmaaltijden vinden we over het algemeen maar niks, dat gebeurd misschien eens per jaar.

Natuurlijk kun je niet altijd super gezond eten, maar het vele lezen op verschillende sites en blogs heeft mij wel nieuwsgierig gemaakt naar een aantal dingen, dat betekend bijvoorbeeld dat wij geen chips meer in huis hebben, maar wel massa's ongezouten nootjes (heerlijk!)
Dit betekend helaas ook dat onze boodschappen de afgelopen weken duurder zijn geweest, maar aangezien ons inkomen binnenkort omhoog gaat, en het voor onze gezondheid is, vind ik dat helemaal niet zo erg.

Vandaag heb ik maar eens een eerste bestelling geplaatst bij www.gekruid.nl en komende week verwacht ik dus een lading nootjes, zaden, pitten en de felbegeerde kokosolie! Ik ben heel benieuwd!

Ik denk dat wij ons eetpatroon zeker kunnen verbeteren, maar wel met kleine stapjes... we zullen nooit volgens een bepaald principe gaan eten, ik moet heel eerlijk zijn; dat past niet bij ons. Met de vele familie etentjes, feestjes enz. wil ik gewoon mee kunnen eten, dus als we een mooie balans kunnen vinden, dan ben ik al heel erg blij!

Ben jij bewust bezig met je eetpatroon?

7 opmerkingen:

 1. Noten in de supermarkt zijn vaak gebakken of geroosterd en dus niet gezond meer. "Rauwe" noten, een nachtje geweekt in koud water, wel. Het weekwater NIET opdrinken. Rauw staat tussen aanhalingstekens omdat ze vaak niet echt rauw zijn maar geblancheerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip! Ik koop niet alles in de supermarkt, maar sommige noten inderdaad wel, ik ga er op letten.

   Verwijderen
 2. Nu ik zwanger ben probeer ik wel goed op te letten wat ik eet. Maar da's best lastig, als je hormonen een voorkeur hebben voor de '3 P's (pizza, patat, pannenkoeken). Maar nu hebben we 'frituurvrijdag' ingesteld. De rest van de week eet ik gezond (probeer ik tenminste)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed hoor! Toen ik zwanger was af ik op een gegeven moment een hele reep chocolade per dag :O

   Verwijderen
 3. Wat gezond eten betreft heb ik het 'gemakkelijk'(?) Ik lust geen chocolade. Veel snoep/gebak valt dus al af. Wat vind ik wel lekker, groente en fruit, kaas en worst en soms een toastje/broodje met iets (zelfgemaakte eiersalade of tonijnsalade). Snoepen (suikerspul) ook al bijna niet 1-2 zakjes tum-tum per jaar, een keer een zuurtje en dat is het dan wel. Ik houd van ontbijtkoek/kruidkoek/nep s ultana's (of dit gezond is????) Nootjes zijn lekker en af en toe een handje chips.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wek handig inderdaad! Volgens mij ben je gezond bezig hoor, al zijn die kruidkoeken, ontbijtkoek etc veel suikers, maar af en toe moet het kunnen, vind ik!

   Verwijderen
 4. Ik ben nog in de fase van bewustwording geloof ik. Ik wil wel veranderen, maar het is nog best lastig.

  BeantwoordenVerwijderen