zaterdag 20 april 2013

De oplossing?

Ik las afgelopen week op internet dat de werkeloosheid maar stijgt en stijgt.. en inmiddels op de 8,1 % ligt, best een hoog percentage!

We weten natuurlijk allemaal dat het door de crisis komt, maar dat is ook een beetje een ruim begrip. Er wordt ons verteld dat "we" jarenlang alles konden doen en laten... en de huizenprijzen niet eeuwig door konden groeien, hadden we maar niet zo'n hoge hypotheek moeten nemen... bladiebla....

Ik wordt er soms een beetje moe van; de schuld wordt voornamelijk naar ons toegeschoven. Terwijl ik niet begrijp dat er landen zijn die een begrotingstekort hebben en dat nog mag ook! Als ik niet uitkom met mijn geld, dan ga ik bezuinigen.... en niet zoals de politiek het bezuinigen noemt (lees; andere mensen ervoor laten opdraaien/ lastenverhoging)

Persoonlijk hebben wij nog weinig last van de crisis, als ik om me heen kijk, hebben we veel geluk. En ik ben niet altijd aan het mopperen hoor ;-)

De vraag is alleen... hoe lossen we dit op?! Mark Rutte riep laatst vrolijk dat iedereen nou maar eens een auto moest gaan kopen (als je dat van plan was) en op zich ben ik het wel met hem eens... als iedereen maar bespaard en de hand op de knip houdt, komen we nooit uit de crisis,
maar.... vergeet hij niet dat er enorm veel mensen hun baan verliezen, zie bovenstaande... een werkeloosheid van 8,1% waarbij waarschijnlijk nog niet eens de zzp-ers mee zijn gerekend die minder opdrachten krijgen... dat betekend dus dat ruim gezegd 1 op de 10 man (ongewenst) thuis zit.. en die mensen hebben wel iets anders aan hun hoofd dan een nieuwe auto uitzoeken.

Ik blijf de economie interessant vinden... en de crisis vind ik een opmerkelijk iets waar ik verschillende gedachtekronkels over heb. Ik ben geen expert, maar ik bedenk toch vaak of er geen oplossing is....

Zouden jullie een oplossing weten voor de crisis? Hoe kijken jullie er tegenaan?

1 opmerking:

  1. Pensioenleeftijd naar 55 en er komen weer banen vrij? Alleen dan heb ik meteen weer een begrotingsgat gemaakt ben ik bang.

    BeantwoordenVerwijderen