dinsdag 26 februari 2013

Tickets

Afgelopen week hebben we toch weer wat meer geld uitgegeven. We hebben namelijk besloten om mijn familie in Italië te gaan bezoeken.

Het voordeel van familie in het buitenland is natuurlijk het vakantieadresje ;-) maar het nadeel is, dat elkaar bezoeken vaak moeilijk is en toch wel wat geld kost.

Maar familie is natuurlijk ook erg belangrijk. In het verleden gingen wij vaak met andere familie samen met de auto, dan konden we de kosten delen, maar met onze kleine man gaat dit eventjes niet meer, ik denk dat de autorit veel te lang duurt voor onze kleine man.

Wij zijn ook niet meer op bezoek geweest sinds onze kleine man is geboren, dus we vonden het wel weer eens tijd worden ;-)

De tickets hebben we dus afgelopen week geboekt. We gaan in April een lang weekend (van vrijdag tot maandag) en ik heb er al erg veel zin in!

Het grote voordeel van een hoger inkomen, is dat we de tickets gewoon van de lopende rekening hebben kunnen betalen. Aangezien we bij familie verblijven hebben we plaatselijk weinig kosten. De enige kosten die we nog hebben is een id kaart/paspoort regelen voor de kleine man, maar dat moet ook zeker lukken van onze lopende rekening.

De tickets waren ruim €200,- en natuurlijk is dat veel geld voor een "weekendje weg" maar ik blijf het belangrijk vinden om mijn familie af en toe te bezoeken. En we hebben nog flink kunnen besparen, aangezien we eigenlijk zondag terug wilden vliegen, maar die tickets waren veel duurder! Nu vliegen we dus op maandag terug, dat scheelde ruim €160,-

Ik ben trouwens ook heel erg benieuwd hoe de vliegreis met kleine man verloopt ;-)

Hebben jullie ook uitgaven die soms toch hoog zijn, maar die je toch belangrijk vind?!

8 opmerkingen:

 1. Ja wij ook. Wij proberen elk jaar naar zoon en zijn gezinnetje in China te gaan. Dat's een bak met geld. Maar ja, we willen de kinderen toch graag zien, of niet soms? Dan maar ergens anders flink op bezuinigen, is ons motto.
  Leuk voor hoor, dat jullie op bezoek gaan en spannend voor kleine man.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeetje, China is echt ver weg! Maar goed dat jullie elk jaar gaan, ik vind dat dus ook heel belangrijk :-) en inderdaad spannend voor de kleine man, maar de reistijd valt mee.... Zo'n 1u50 min. vliegen.

   Verwijderen
 2. De kosten verdienen zich heel snel terug; alleen de voorpret al dat je eindelijk je familieleden weer eens ziet! Heerljk hoor en een fantastisch vooruitzicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vreemd he, dat 1 dag zo'n groot verschil maakt qua prijs. Goed gedaan! Nou hebben je ook fijn wat om naar uit te kijken. Geld kun je beter uitgeven aan het maken van herinneringen dan aan materialistische zaken (moet ik zeggen :p)
  So let's make some memories ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waaaaauw, ik sta hier naast met mijn blog :-) Wat ontzettend leuk! Aan wie heb ik dit te danken? Bedankt zeg, ik jubel er van :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik heb je er bijgezet. Je hebt een leuke blog, die ik dus graag volg ;-)

   Verwijderen
 5. Mijn nicht heeft een dochtertje met wie ze soms intercontinentaal vliegt om familie te bezoeken. Stijgen en dalen kan een aanslag zijn op kleine trommelvliesjes. Ik begreep dat ze gezorgd had dat haar baby vrij hongerig was vlak voor het opstijgen, en dat ze de fles gaf tijdens het opstijgen. Het zuigen aan de fles en met name het slikken zorgde ervoor dat de drukverschillen op de trommelvliezen klein bleven en dat de bab dus geen pijn had. Ik weet niet of het bij korte tripjes ook zo erg is.

  BeantwoordenVerwijderen