vrijdag 15 februari 2013

Bruiloft

Na het super romantische aanzoek, nu bijna alweer een week geleden, vliegt DE vraag al om onze oren; wanneer gaan jullie trouwen?!

Uhm... Daar moesten we eens even goed over nadenken. Persoonlijk vind ik het (denk ik) leuk om in de zomer te trouwen, grote kans op mooi weer dat lijkt me wel wat, gelukkig is vriend het helemaal met me eens ;-)

Ik heb ook eens gekeken wat er allemaal geregeld "moet" worden voor onze grote dag en dat is eigenlijk toch best wel veel! Aangezien de komende zomer dan redelijk kortdag is, en niet helemaal goed uitkomt met de zwangerschap van mijn schoonzus, weten we dus bijna zeker dat het volgend jaar zomer wordt.

En toen voelde ik toch een beetje de teleurstelling, want dat duurt dus nog 1,5 jaar... Pfff... Dat klinkt lang! Gelukkig ben ik nu een stuk enthousiaster, want we hebben ook eens gekeken naar de kosten... Dat was even slikken ;-)

En nu hoor ik je denken; je kunt het toch echt zo duur maken als je zelf wilt, en daar heb je helemaal gelijk in. We willen echt geen grote bruiloft met 600 "naaste" vrienden en familie in een groot kasteel, maar we gaan er toch vanuit dat we dit maar 1 keer in ons hele leven gaan doen, en daar willen we toch een aantal speciale dingen voor regelen.

Maar gelukkig hebben we nu dus ook nog genoeg tijd om flink te gaan sparen, naast onze buffer. Ik ben van plan om een aparte spaarrekening te openen en dan de helft van hetgeen we sparen hierop te zetten.... En om gemotiveerd te blijven consuminderen; alle extra's (denk aan euroclix etc) en de verdiensten van mijn eigen zaak (die nu echt helemaal extra zijn) storten we er dan bij, dan moeten we een flink eind komen, we redden het vast niet helemaal, maar daar hebben we dan weer de buffer voor :-)

Het lijkt mij een goed idee, maar hoe sparen jullie voor een mooi spaardoel?? Open je ook een aparte spaarrekening of doe je het anders?

7 opmerkingen:

 1. Wij sparen op een aparte spaarrekening (voor adoptie). Dat is een vast bedrag wat als eerste van het kersverse salaris af gaat ;-)

  Verder: denk dingen goed over. Ook speciaal hoeft niet altijd duur te zijn. En een zelfgebakken taart (kado van iemand?) is dan nog een stuk specialer dan eentje van de bakker, om maar iets te noemen.

  Ook qua huren van ruimtes is er zo vreselijk veel mogelijk Ook betaalbaar. Denk ook eens aan buurthuizen, de scouting / contacten via je eigen kringetje, of (ook heel leuk) een minicamping waar je een schuur kunt huren, maar waar de gasten ook kunnen blijven kamperen.

  De mooiste locaties zijn niet altijd het duurst, maar ook niet het meest voor de hand liggendst.

  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw! Goede tips!

   Daar gaan we mee aan de slag :-) bedankt!

   Verwijderen
 2. Omdat wij vele jaren geleden getrouwd zijn zou ik ook zeggen: maak het niet te gek. Het is achteraf zo zonde van je zuurverdiende geld. Je kunt vele leuke manieren bedenken om goedkoper uit te zijn. Vooral nu je nog tijd genoeg hebt.
  Ik zou wel een aparte spaarrekening openen. Heb ik ook altijd achter de hand, 2 extra rekeningen om een bepaald potje op te sparen. Nu is dat één voor de vakantie elk jaar en de ander is voor extra aflossingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zoals je zegt, trouw je maar 1 keer, dus doe het dan ook zoals jullie zelf willen... mijn tip; wij zijn 's avonds getrouwd (19u), aansluitend felicitaties en feest (zelfde loactie). geen aparte receptie ofzo, iedereen was bij het trouwen, daarna lekker feesten met een groep van ongeveer 100 man (vrouw), dat scheelde iig een diner, dus dat konden we weer uitgeven aan andere zaken. veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben in 1997 onze bruiloft in 6 weken geregeld. We zijn getrouwd in een molen en daarna hebben we koffie met taart (wel bruidstaart)gedaan bij ons thuis, mooi versierd door mijn vriendinnen. Wij zijn tussendoor even foto's gaan maken met een bevriende fotograaf. Aansluitend zijn we naar een restaurant gegaan waar we op het terras eerst wat hebben gedronken en daarna een vier gangen diner hebben gegeten. Na het eten en de koffie was het al vrij laat en toen zijn we lekker samen naar huis gegaan. We hadden de hele dag ongeveer 20 gasten voor de rest hebben we het stilgehouden. Zij kregen een kaart in de bus dat we getrouwd waren. De volgende dag zijn wij 17 dagen naar Florida gegaan en hebben genoten van onze huwelijksreis. Afgelopen jaar was de bruiloft van mijn zwager en zijn vrouw. Zij hebben echt alles gedaan wat maar kon op een prachtige locatie. Die moesten ze meer dan een jaar daarvoor reserveren dus ook zij moesten meer dan een jaar wachten. Heel leuk hoor maar niet mijn ding, kosten meer dan 20.000 euro.
  Kirsten

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook een aantal tips op mijn website gezet. Wij hebben het zelf namelijk ook low-budget gehouden (zoveel mogelijk). Het enige dat ik anders zou hebben gedaan achteraf is een jurk huren ipv kopen. Je draagt hem maar 1 keer, en achteraf vind ik het best zonde dat ik er zoveel geld aan heb uitgegeven. Ik dacht dat het sentimentele waarde zou hebben, maar dat was niet zo...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben ook onze bruiloft uitgesteld. Ik was in de zomer gevraagd en omdat we in het najaar nog 6 weken naar het buiteland gingen, hebben we het pas de het voorjaar daarop gevierd, dus bijna 2 jaar later. Ook wij hadden zo nog tijd om te sparen.

  We hebben best veel dingen lowbudget gedaan, maar achteraf had het nog best goedkoper gekund. Ik heb me nog best laten meeslepen door anderen (die zelf niet eens getrouwd waren). Nu zou ik dat niet meer doen.

  We hebben helaas wel wat vervelende reactie gehad, omdat we bepaalde mensen niet hadden uitgenodigd, maar we vonden 100 man wel genoeg.

  Succes met organiseren!

  BeantwoordenVerwijderen