woensdag 23 januari 2013

Bel niet aan!

Gisteren bekeek ik via uitzending gemist de aflevering van Kassa van afgelopen zaterdag. Hierin kwam naar voren dat na het "bel me niet" register steeds meer bedrijven proberen om producten en diensten aan de deur te verkopen.

Ik herken het inderdaad wel, vaak jonge mannen die gelijk een hele waterval aan informatie over je heen gooien, waar je overigens vaak de eerste paar minuten niet tussendoor komt, uiteindelijk blijkt dat ze altijd een "mooie" aanbieding of iets dergelijks hebben.

Zelf roep ik vaak gelijk dat ik geen interesse heb, ik vind het tegenwoordig ook enorm irritant dat ze altijd precies aanbellen als zoontje net slaapt of ik aan het koken ben ;-)

Bij Kassa hebben ze daar iets op bedacht; een sticker die je op je deur kunt plakken waarbij je duidelijk maakt dat je geen verkopers aan de deur wenst. Het lijkt mij ideaal, ook voor oudere mensen die vaak niet zo sterk in hun schoenen staan en daardoor misschien wel een abonnement afsluiten zonder dat ze er erg in hebben.

Op de site van Kassa kun je lezen hoe je de sticker aanvraagt;
http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/fragment/bestel-gratis-kassas-bel-niet-aan-sticker/speel/1/

Heb jij veel last van verkopers aan de deur??


6 opmerkingen:

 1. Ik heb zo'n sticker. En de laatste tijd krijg ik verkopers aan de deur die beweren namens de gemeente of de politie te komen. Ze hebben een onderzoek gedaan, blabla..Als je namens de gemeente informatie verspreidt schijn je de sticker te mogen negeren en dus aan te mogen bellen.
  Heel irritant, want meestal zijn het gewoon kunststofkozijnenverkopers of rookmelders- en alarminstallatieverkopers, klikobakschoonmaakabbonnementenverkopers of rioolontstoppingsabbonnementenverkopers die met de gemeente of de politie niets van doen hebben. Wij wonen in een koopwoningenbuurtje, hier komen de colporteurs relatief vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van verkopers meestal niet, komt ook omday bij ons in de straat heel veel gesloten portiekflats staan en dan nemen ze de moeite meestal niet, ik heb ook nog een voordeel. Een middelmaat hond, die vrij nieuwsgierig is en graag mee gaat naar de deur. Dan nog even zich laat horen en men heeft geen behoefte aan lang gesprek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ze gelukkig nog niet gehad, alleen af en toe Jehova's.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja, regelmatig, alleen van energiemaatschappijen. mijn vriend doet dan open, want hij weet precies wat we betalen, verbruik, kosten, groene energie, noem het maar op.. ze druipen dan ook na enkele minuten af.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. bij ons komen ze niet zo vaak en meestal zie ik ze al komen en zijn ze meestal herkenbaar door het dragen van een 2 delig pak met stropdas en klembord, dus neem ik niet eens de moeite om de deur open te doen. toch wil ik wel zon sticker dan weten ze gelijk waarom ik niet open doe.

  BeantwoordenVerwijderen