zaterdag 19 januari 2013

All you can eat

Afgelopen donderdag ging ik uit eten met mijn zus, ik had nog een etentje te goed voor mijn verjaardag, en inderdaad... De oplettende lezers weten dat ik in Juli jarig ben... Maar allebei druk en te veel afspraken en dan beland je zo in Januari.

We kozen voor een all you can eat restaurant, ik heb al eens eerder in een soortgelijk restaurant gegeten, maar voor mijn zus was het een nieuwe ervaring.

Vaak is het eten in dit soort restaurants niet echt van hele goede kwaliteit, het betekend vaak gewoon zoveel mogelijk eten voor zo min mogelijk geld (en eigenlijk past dit ook niet bij ons)

Maar... We hebben heerlijk gegeten! Het eten was lekker, de bediening was uitermate vriendelijk en het restaurant was opgedeeld in een soort nisjes, waardoor je niet bij je buren op schoot zat (een groot voordeel wat mij betreft!)

We hebben gesmuld van sushi, dim sum en nog veel meer. Je mocht 5 ronden bestellen, maar wij hebben na de 2e ronde alleen nog een toetje besteld, want wij waren gewoon vol en het is nou ook niet echt nodig om je helemaal misselijk te eten. Er waren echter wel mensen die achter elkaar dingen naar binnen "propten" maar ja, dat kun je natuurlijk verwachten in zo'n soort restaurant!

We vonden het erg goed en heel gezellig, het enige nadeel is, is dat dit restaurant op 5 minuten loopafstand van ons huis is, dus dat ik vriend ook een keer mee wil nemen hiernaartoe, en dat is natuurlijk niet erg consuminderig ;-)

Hebben jullie weleens gegeten in een all you can eat restaurant? En wat waren jullie ervaringen?

7 opmerkingen:

 1. Bij ons ook zo een restaurant...op maandag tot en woensdag is het iets goedkoper en op je verjaardag (echt kunnen aantonen) eet je gratis.

  Ik hou ook niet van zulke restaurants maar deze is zo heerlijk!!! Ook niet zo een vreetschuur inrichting.
  Groet Caro

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben vooral bekend met Shabushabu en Sumo qua all you can eat. Maar heb inmiddels ontdekt dat je lekkerder en goedkoper eet in een gewoon sushi restaurantje. Daar geniet je meer van wat je eet en loop je jezelf niet vol te proppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kom wel eens bij idols in rotterdam. Vindt dat toch vooral een soort van vreetschuur, niet echt een restaurant.

  Gewoon je vriend meenemen hoor! Is juist wél consuminderig, uit eten in de buurt... anders betaal je ook nog eens vervoerskosten!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat is inderdaad een goed "excuus"
   We gaan binnenkort maar eens samen :-)

   Verwijderen
 4. Shabu is erg lekker maar ik spreid het gewoon over 5 ronden en bestel niet steeds het maximum aantal gerechten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij ons zijn er twee van deze formules in de buurt, soms schaam ik mij er wel voor, want je eet toch altijd meer, Ik vind het wel leuk voor de kinderen, we zijn er met mijn verjaardag wezen eten en mijn zoontje vond het geweldig want hij mocht alles proeven.
  liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In wokrestaurants kun je ook zo veel eten als je maar wilt. Ik neem dan de lekkerste dingen die er zijn: zalm en andere vissoorten. Omdat het zo lekker is, moet ik echt uitkijken niet te veel te eten. Ik ben nogal eens misselijk naar huis gegaan. Het is allemaal ook zo lekker, dat ik niet maat kan houden.

  BeantwoordenVerwijderen