maandag 3 december 2012

Sneeuw! en op weg met de auto

Wat een dag! Ik had vanmorgen een werkafspraak en toen ik naar buiten keek, zag ik het; grote sneeuwvlokken die naar beneden dwarrelden, en ik vind sneeuw best leuk (als ik de komende paar weken de deur niet uit zou gaan) maar verder vind ik de hele winter (die nog niet eens begonnen is) maar niks.

Omdat de auto van vriend winterbanden heeft, heb ik zijn auto maar gepakt, maar er zit helaas iets fout in deze auto. Als hij nog niet is opgewarmd dan valt de auto soms ineens uit (ja, je leest het goed, tijdens het rijden....) Gelukkig gebeurd dit maar een paar keer per jaar, maar je raadt het al; vanmorgen was het weer raak. De auto kan dan weer opnieuw gestart worden, maar ik heb er altijd een heel onveilig gevoel bij. Het zal maar gebeuren op de autoweg of (erger) de drukke snelweg! brr... ik moet er niet aan denken. Tot nu toe is het altijd in de bebouwde kom.

Nu hoor ik jullie denken; moet je hier niet een keer naar laten kijken?! Tja, dat hebben we al gedaan. We hebben de auto sinds 2010 en er is van alles mee. Vooral de service van de desbetreffende garage houdt absoluut niet over. Vorige keer wilden ze ons niet helpen, omdat het probleem wel mee zou vallen.... Ja, wat moet je dan nog zeggen?!

Een andere garage heeft niks gevonden en zo blijft het spannend of de auto het blijft doen of niet. Als ik erover nadenk wordt ik er gewoon verdrietig van. De garage die ons tot nu toe met niks serieus heeft genomen en de auto (particulier) verkopen zou ik gemeen vinden voor de nieuwe eigenaar. Daarnaast hebben wij de auto gloednieuw gekocht, dus het kost dan zeker veel geld om deze te vervangen.

Vriend heeft intussen een aantal trucjes om de auto snel weer te starten en vind het tot nu toe wel goed. Dat begrijp ik ook wel weer, want zo vaak gebeurd het niet, en opgelost wordt het dus ook niet.

Meestal vergeet ik dit probleem ook wel weer, maar nu het mij weer is overkomen blijf ik toch weer denken dat we hier eigenlijk iets mee moeten, maar wat?!

(misschien moet ik de garage nog een keer mailen of bellen dat ik ze een slechte naam ga bezorgen via mijn weblog... maar ja, dat is ook niet erg aardig he?!) ;-) Maar dat er iets mis is met deze auto staat in ieder geval vast, nu nog een klantvriendelijke garage en dan zou alles helemaal mooi zijn, maar ja... we dromen nog even verder ;-)
9 opmerkingen:

 1. Misschien moet je eens contact opnemen met de importeur van de auto??!! en tevens klagen over de service van de dealer. Vooral als de auto nieuw uit de showroom komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Desnoods het hoofdkantoor inlichten; dit hoort niet!

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je zegt dat de auto nieuw gekocht is. Dan kan je toch met deze klacht terecht bij de importeur. Zo ie zo als je niet tevreden ben met des ervice van de garage zou ik oom doorgeven aan de importeur

  BeantwoordenVerwijderen
 4. de service van de garage zou ik ook doorgeven

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb dit ook gehad bij mijn auto. Ik reed er mijn eerste ritje in na de koop en de auto ging heel erg grommen (alsof ik als een zenuwlijer op het gaspedaal zat te drukken). Ik ben diverse keren terug gegaan en ze hebben wel eens het een en ander vervangen maar uiteindelijk gaven ze het op. Ik kreeg het soms ook midden op de snelweg en dat was super eng. Zo heb ik een keer op een verdrijvingsvlak gestaan met die storing midden op de a27 met links en rechts auto's die met 120 voorbij reden.
  Uiteindelijk wanhopig heb ik toen een keer de anwb gebelt toen ik de storing weer had. Ik was toen thuis en heb de auto laten draaien zodat hij het met eigen ogen kon zien en horen en die man heeft uiteindelijk het probleem kunnen oplossen. Misschien nog een idee voor als je er echt niet uit komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als je de auto nieuw hebt gekocht zou ik het er echt niet bij laten zitten.
  Inderdaad wat hierboven al gezegt wordt
  contract op nemen met de importeur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jullie zijn wel heel erg lief voor die dealer. Gewoon harde maatregelen nemen en desnoods naar Kassa of Radar gaan met je probleem.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb precies hetzelfde gehad, ook met een nieuwe auto, een fiat. Wij hebben hem 3 jaar gehouden maar ik bleef die niet vertrouwen. De hebben toen iets ingesteld bij de choke, maar bij tijd en wijlen bleef de auto het doen. Toen heb ik hem vriendelijk verkocht aan de garage en weer terug gegaan naar mijn oude vertrouwde merk Ford. Nooit meer een Fiat.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat klinkt inderdaad eng zeg! Een auto die zo maar uitvalt. Dan zou ik denk ik toch maar niet voor de winterbanden kiezen, maar voor een auto die blijft rijden...

  BeantwoordenVerwijderen