zondag 16 december 2012

De zorgverzekering 2013

Ja, je hebt gelijk; ie-de-reen schrijft erover, maar ik kan natuurlijk niet achterblijven! De zorgverzekering moet aangepast worden.

Na een lange zoektocht via de vergelijkingssites en een aantal "gewone" sites van verzekeraars ben ik erachter gekomen dat het nauwelijks loont om over te stappen. Een gerust gevoel, want dit betekend dat  we bij een verzekeraar zit die niet te duur is.

We hebben besloten om voor het eerst de aanvullende verzekering uit ons pakket te gooien. We hadden alleen nog een tandartsverzekering, maar als ik naar de afgelopen jaren kijk, hebben we meer betaald dan dat we vergoedt hebben gekregen.

Ook hebben we ons eigen risico verhoogd, en dan maar gelijk met het maximale bedrag, 500 euro. (per persoon) Dit hebben we gedaan omdat we de afgelopen jaren zelfs ons verplicht eigen risico beiden niet hebben opgemaakt. Uiteraard hebben we een buffer voor noodgevallen, anders had ik dit zeker niet aangedurfd.

Het blijft een risico en hoewel ik er makkelijk over praat, vind ik het toch wel spannend! Je zult net zien dat je opeens kiespijn krijgt, of geopereerd moet worden (ik noem maar even wat) Maar ja, dat zien we dan allemaal wel weer. Zoals gezegd hebben we een mooie buffer en die kunnen we altijd aanspreken mocht dat nodig zijn. Mocht het niet nodig zijn, dan hebben we flink wat geld bespaard.

Dit "plan" hangt samen met ons plan om de vaste lasten naar beneden te krijgen... we pakken hiervoor elke maand wel iets aan. Al met al hebben we onze vaste lasten al ruim 100 euro verlaagd. (Dit is 1200 euro per jaar, die we dus kunnen sparen/ uitgeven aan andere dingen etc.) En inderdaad.... het kost soms even wat uitzoek werk, maar als je elke maand iets aanpakt, valt dat ook wel weer mee, daar wordt ik dus heel erg blij van!

Weet jij al wat je gaat doen met de zorgverzekering?!

4 opmerkingen:

 1. we waren ook aanvullend verzekerd en extra voor de tandarst maar hebben ook alles eraf gedaan.
  dus nu alleen nog maar de basisverzekering.
  want daarmee heb je toch de ziekenhuiskosten en
  specialistenbezoeken erin zitten.
  we kijken wel wat op ons pad komt.
  de buffer word ook steeds meer bij ons gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij blijven ook zitten waar we zitten.
  Ook bij ons gaat de tand en aanvullende verzekering eruit en nemen wij ook het hoogste eigen risico.
  Dit jaar ook het hoogste eigen risico gepakt.
  Ik heb er 32 euro van gebruikt en manlief 28 dus mooi 600 bespaard dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, wij zijn overgestapt en hebben de aanvullende verzekeringen geschrapt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. knap van je, dat je je eigen risico verhoogd hebt! ben benieuwd hoe het gaat.

  ik zou ook zeker het eigen risico verhogen als we voldoende achter de hand hadden! wij blijven zitten bij onze huidige verzekeraar dit jaar, we kunnen nog 1 jaartje profiteren van het jong pakket dat ze aanbieden, dit is goedkoper dan aanvullend plus tandarts want het zit al bij elkaar in. jammergenoeg moet er in 2013 veel aan mijn gebitje gedaan worden en blijf ik nog medicijnen gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen