dinsdag 20 november 2012

Zonder dat je het merkt....

Vandaag is vriend jarig, hoera!
We gaan vanavond uit eten, met onze kleine man! Ik ben heel benieuwd hoe het gaat, maar een hoofdgerecht moet vast wel lukken ;-)

Afgelopen zondag hebben we zijn verjaardag gevierd, en had ik weer een heerlijk buffetje gemaakt, niet duur en het was gezellig (binnenkort zal ik er een blogje aan wijden)

Vriend ging vanmorgen gewoon werken en komt iets eerder naar huis, dus ik had mooi tijd om, zoals elke week op dinsdag wat boodschappen te gaan doen....

Vorige week had ik 3 voordeelbroden gekocht, die ik in de vriezer gooi. Ik koop dit ongeveer elke 3 weken. 3 broden voor €2,-, de laatste paar keren ging het met de prijs niet helemaal goed, ik betaalde steeds €2,40 en dat vind ik dan weer niet netjes. Elke keer kreeg ik het geld bij de klantenservice weer terug.

Ook vandaag ging ik naar de klantenservice met de bon van vorige week, de mevrouw die er deze keer stond ging het even navragen, en wat blijkt? De nieuwe prijs is gewoon €2,40 geen fout, maar een nieuwe prijs.

Dat is even lekker! Het brood wordt dus zomaar ineens €0,40 cent duurder. En terwijl er vroeger op de broodzakken stond; 3 broden voor €2,- staat er nu alleen nog maar; voordeelbrood.

Hmm.... Echt heel voordelig is het dan niet meer, en eigenlijk vind ik het schandalig dat je als consument dus gewoon belazerd wordt waar je bij staat.

Nu kun je misschien denken; wat is nou €0,40?? Maar alles lijkt maar steeds een beetje duurder te worden, lekker makkelijk. Mijn salaris gaat ook niet stiekem iets omhoog, of mijn prijzen (als zzp-er) gooi ik ook niet ineens omhoog (als er een prijsstijging is, dan informeer ik mijn klanten netjes)

Ik heb dus bij de klantenservice gezegd dat ik mijn brood dan maar bij de AH haal, daar is het namelijk nog wel 3 broden voor €2,- de vrouw begon een beetje schaapachtig te lachen (ze zal wel gedacht hebben) maar ik vond het gewoon niet eerlijk ;-)

Heb jij weleens zoiets gehad?!

12 opmerkingen:

 1. Ik ga tegenwoordig ook geld teughalen als iets niet klopt, gebeurt regelmatig, ook bij AH... Deed ik voorheen niet, maar ja, ZZP" er he? ;-)
  Hartelijk gefeliciteerd met vriend en een hele feestelijke en gezellige avond gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Het etentje was geslaagd.
   Inderdaad als je zzp-er bent, dan zie je het heel anders ;-)

   Verwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd met je vriend. Ik dacht al dat je het over de ah had. Daar haal ik ook altijd dat brood.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Het was bij de Deen, maar vanaf nu ga ik het brood dus bij de AH halen, daar is het (nog wel) 3 broden voor €2,-

   Verwijderen
 3. Gefeliciteerd met vriend en veel plezier vanavond.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi,

  daarom haal ik het als t even kan ook bij de ah ipv de plus. Is nog lekkerder ook!

  gr mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Over prijzen gesproken! Ik zag vorige week parfum in de folder van de Kruidvat staan, deze vindt mn schoonmoeder lekker, nu voor 28 euro stond er. Vanmiddag de folder van de Kruidvat bekeken, stond ie weer in: nu voor 25 euro!!!! Hallo....3 euro goedkoper dan 1 week geleden?? Is dit een drukfout? Of natte vinger werk?? Bewaar maar eens een bonnetje van januari of februari en dan 1tje halverwege het jaar met dezelfde artikelen en dan 1 van de laatste maanden....moet jij zien hoeveel jij meer bent gaan betalen...Ik ga dr gewoon weer mee terug, ook al ist maar een dubbeltje.

  Groetjes Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is toch ook niet te geloven?!
   Ik ga nu ook altijd terug, sinds ik me bedacht heb dat ik zelf ook hard moet werken voor elke euro ;-)

   Verwijderen
 6. Ohja, van harte met je vriend!!
  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van harte gefeliciteerd met je vriend!
  Ja als je niet oplet he, tjonge jonge. Ze hopen er volgensmij gewoon op dat mensen niet op hun bon kijken.

  BeantwoordenVerwijderen