donderdag 22 november 2012

Rood staan...

Hmm, rood staan, het was me nog nooit gebeurd en kan ook eigenlijk helemaal niet op onze rekening, toch kwam ik er vanmorgen achter dat "als er iets automatisch afgeschreven wordt" het opeens wel kan! We stonden dus voor het eerst in ons leven rood, wel ruim €5,- ;-)

Gelukkig weet ik precies hoe het komt, we zijn uit eten geweest, ik had iets te enthousiast geld overgemaakt naar de spaarrekening en het uitzendbureau had niet betaald, dit laatste was nog een heel verhaal, maar als het goed is, komt dat geld vandaag of morgen.

Ik heb vanmorgen dus ook gelijk even teruggeboekt van de spaarrekening, want ik hou niet echt van rood staan, het was geen fijn gevoel.

Verder wil ik nog even terug in de tijd, afgelopen zondag vierdden we de verjaardag van vriend. We hadden lekker wat chips en zoutjes en een buffetje, deze keer had ik lekker makkelijk (en goedkoop!) gedaan; 2 grote pannen Nasi, kroepoek in verschillende smaken, satesaus, kipsate, gebakken uitjes en seroendeng, als toetje een lekkere kop koffie met een etagère vol met chocolaatjes, mini tompouce en nog meer.

Het was weer een succes, en al met al was ik ongeveer €70,- kwijt (inclusief drank) exclusief het berg dat vriend uitgaf om nog meer bier te halen. (zul je altijd zien; vorige keer hadden we 1 krat en was de helft nog over, nu ging het wel heeeel snel, gelukkig zit er vlakbij een supermarkt en ging vriend dus voor de zekerheid en de gastvrijheid nog iets halen)

Het allerleukste aan het verhaal is nog dat de krat nu precies leeg is, maar het extra bier nog onaangebroken in de koelkast staat ;-)

Wat ons trouwens nog meer opviel, was de "opbrengst"
Vriend had geld gevraagd als mensen vroegen wat hij wilde hebben, omdat hij spaarde voor een spiegelreflexcamera, hij heeft bij elkaar bijna €300,- gehad! Pfff... Veel hoor! De camera is dus nu besteld.

Hebben jullie weleens rood gestaan? Of sta je regelmatig rood?

6 opmerkingen:

 1. Wij kunnen ook niet rood staan.
  Gelukkig is t ook nooit "nodig"
  Nog gefeliciteerd met je vriend.
  Leuk en lekker goedkoop zo'n buffet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan het wel, voor situaties dat alles 'tegelijk komt', maar houd er ook niet van. Ik probeer er dus gewoon voor te zorgen dat het niet nodig is, want ook dat alles 'tegelijk komt' kan je vaak aan zien komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! Ik heb altijd een extraatje op de rekening staan, maar net teveel, de rest gaat lekker naar de spaarrekening

   Verwijderen
 3. tja, ik heb zo'n betaalrekening waar je rente op krijgt als er geld op staat. Dus ik heb mijn 0 punt niet op 0 maar op een paar honderd euro hoger. Kom ik onder dat bedrag weet ik dat ik te veel uitgeef, maar rood sta ik nog steeds niet.
  De laatste keer dat ik onder dat bedrag ben gekomen is al weer een aantal jaar geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook slim! Wij hebben alleen helaas geen betaaltekening met rente, dus af en toe ben ik iets te enthousiast naar de spaarrekening aan het overmaken, eigenlijk gaat dat altijd goed, tot deze keer ;-)

   Verwijderen