vrijdag 16 november 2012

Oeps!

Schreef ik gisteren nog over mijn mooie extraatje van Euroclix en Money Miljonair, vandaag blijft er maar weinig over van dit leuke extraatje....

Ik had vanmorgen echt een lui ochtendje, toen kleine man weer naar bed ging, ging ik ook nog even slapen, heerlijk! Ik hoorde de brievenbus al klapperen en toen we naar beneden liepen, zag ik "de" envelop al liggen... CJIB, nee hè?!

Ik vraag me trouwens ook af waarom die enveloppen altijd zo opvallend zijn, je ziet van een afstand waar ze van zijn (net als die leuke blauwe enveloppen) volgens mij is het bedoeld, zodat je dag gelijk verpest is als je ook maar 1 blik op de mat werpt ;-)

Maar ja, die brief moest open, want de allerleukste vraag spookt dan gelijk door mijn hoofd; vriend of ik?!

Net als begin dit jaar was het vriend, op weg naar huis op dinsdag 6 November, op een stukje waar je ongeveer 300 meter 50 km per uur mag, hebben ze dus geflits, hij reed 62, na correctie 59, het geintje kost ons €64!

Balen als een stekker, en vriend ook hoor! We vieren komende zondag zijn verjaardag en hij zei al; daar gaat mijn verjaardagsgeld, maar dat vind ik wel heel erg lullig, dus dat hoeft niet van mij, hij werkt hartstikke hard, het kan gebeuren.

En om even positief af te sluiten.... Ik heb nu 7 jaar mijn rijbewijs en 1 keer een boete gehad en vriend heeft nu 10 jaar zijn rijbewijs, zit minimaal 5 dagen in de week op de weg en dit was zijn 2e boete, valt toch wel mee! (zijn eerste was dus begin dit jaar)

Heb jij weleens een boete gekregen?! En denk je dan ook... Ik had van dit geld zoveel luiers/boodschappen/benzine etc. Kunnen kopen!! ;-)

8 opmerkingen:

 1. Balen! Ik haat dat paarse streepje op die enveloppen. En de inhoud nog meer uiteraard. En die 6 euro administratiekosten!

  Wij hadden ook twee erg lullige boetes onlangs. Ergens 's avonds laat op een dijkje en eentje rod half 7 op een godverlaten polderweg. 66 euro en bijna 200. Dus het valt mee bij jullie, zo te horen helemaal als je het per gereden kilometer bekijkt :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad dat paarse streepje die het hem doet, het is nog lelijk ook ;-)
   Volgens mij had iemand die administratie kosten aangevochten en gewonnen, maar gewoon blijven doorberekenen hè?!


   Oef, die boetes zijn inderdaad niet mis! Dan valt het hier inderdaad nog mee....

   Verwijderen
 2. Eentje, een paar jaar geleden. In een voor mij vreemde stad reed ik gewoon "met de stroom mee" terwijl ik behalve op het verkeer ook op de richtingwijzers zat te letten. Mijn zussen, die met me meereden zagen dat ik geflitst werd. Zij vonden het zo belachelijk dat ze spontaan aanboden om de kosten te delen. Een paar weken later lag de boete van 27,- euro op de mat. Mijn zussen hebben woord gehouden en het kostte mij dus maar 9 euro!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In een vreemde stad is het altijd extra opletten inderdaad! Gelukkig betaalden je zussen mee!

   Verwijderen
 3. Nu 11 jaar mijn rijbewijs en een paar weken geleden mijn eerste brief van het CJIB ontvangen. Als ik het deel over 11 jaar valt het best mee maar het bedrag was ruim 260 euro :(
  Te hard gereden op de A2.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oef €260,-!! Wat een bedrag zeg, over 11 jaar valt het inderdaad mee, maar dan ook gelijk zo'n hoge is wel echt balen!

   Verwijderen
 4. Ik heb bijna zes jaar mijn rijbewijs, een keer een boete gehad toen ik hem net een paar maanden had, en daarna niet meer. Vriend heeft hem ruim vijf jaar, en kreeg vorige week zijn eerste boete. =)

  Je hebt een award van me gekregen trouwens...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook erg netjes!
   Bedankt voor de award! Ik zag dat ik jouw blog nog niet in mijn leeslijst heb, terwijl ik hem wel volg, dat ga ik eens even veranderen...

   Verwijderen