vrijdag 10 augustus 2012

Postzegels

Vandaag heb ik iets gedaan wat ik nooit eerder heb gedaan, een postzegel van een envelop afgestoomd!

Ik vond het wel een beleving, haha! De waterkoker aan, envelop erboven en even wachten, het ging eigenlijk heel gemakkelijk.

Ik las erover op internet en vond het eerst eigenlijk een beetje onzin, totdat ik eens ging kijken hoeveel een postzegel tegenwoordig kost, €0,50! En aangezien ik bij Euroclix ook meedoe met de onderzoekjes voor 50 clix, dacht ik, waarom niet?!

Er ligt hier dus een hele mooie postzegel te wachten totdat ik zelf weer eens post ga versturen, nu nog even bedenken hoe ik hem weer op een envelop moet plakken ;-)

Hebben jullie weleens postzegels afgestoomd?! Puur en alleen voor de besparing of om een andere reden? Ik hoop dat ik niet de enige ben :-)

13 opmerkingen:

 1. Ja hoor, alleen stoom ik ze er niet af maar knip ik ze eraf. Dat is net wat makkelijker. Opplakken doe ik gewoon met een plakbandje of pritt. Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het één keer gedaan, daarna nooit weer. Het voelde voor mij gewoon niet goed. De postzegel is door de Post al een keer gebruikt voor postbezorging en dan zou ik niet betalen voor de dienst van nog een keer postbezorgen.

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je inderdaad ook weer gelijk in. Ik verstuur zakelijk ook redelijk veel post, dus ik denk dat ze genoeg verdienen aan ons. (zo praat ik het stiekem een beetje goed voor mijzelf) ;-)

   Verwijderen
 3. Ik doe het met regelmaat.De leukste zijn de duurdere postzegels, die af en toe op een pakketje via Marktplaats zitten.Als ik dan iets verkoop via dezelfde Marktplaats,gebruik ik ze weer.Ook ik knip ze er af en gebruik een plakbandje bij het posten.Je bent dus zeker niet de enige!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt? Heb je dit nog nooit gedaan? Ik wel hoor, met kerst is het vooral raak, dan heb je best vaak ongestempelde zegels. Tegenwoordig zijn het van die plakkers, die kun je er zo vanaf trekken. Ik zie het meer als een voordeeltje, een ongestempelde zegel komt niet vaak voor en alles is meegenomen toch? De postbode kan er ook een streep doorheen zetten met een pen. Doet hij/zij dat niet, dan is de (kleine) winst voor mij.

  Vroeger had ik een penvriendin die plakband over de zegel plakte zodat ik de inkt van de zegel zou kunnen afvegen en de zegel weer voor haar brief gebruiken. Dat ging me wel te ver hoor, de penvriendinnenrelatie heeft uiteindelijk dus niet zolang geduurd...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had het echt nog nooit gedaan!! Ik vond het wel spannend... Lukt het wel of lukt het niet :-)

   Dat van je penvriendin vind ik inderdaad te ver gaan, dat zou ik niet durfden hoor!

   Verwijderen
  2. Jaaaa dat deed ik vroeger ook met mijn pendvriendinnen, zo konden we eeuwig met 1 postzegel doen

   Verwijderen
 5. Ik doe dit mijn hele leven almet ongebruikte postzegels. Als er een euro op straat ligt, raap je 'm toch ook op?En als je weet wat de bobo's bij de post verdienen (dus niet de postbezorger of sorteerder) dan kan ik daar niet wakker van liggen. Maar ik leg de envelop of ansichtkaart met de punt in een bakje water. Dan gaat de postzegel er ook prima af, en kost het geen elektra of gas. Laatst nog een doos oude ansichtkaarten en brieven uitgezocht, ik haalde er nog 3 ongestempelde postzegels uit. Moest wel even omrekenen naar euro's.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het nog nooit gedaan.
  Kleine man komt ieder jaar met de kinderpostzegels, dus koop ik daar maar een pakje van.
  En zovaak verstuur ik geen post.
  Maar ik kan t me wel voorstellen.
  Ieder centje besparen is meegenomen toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hergebruik dan gewoon de envelop met postzegel (adres afplakken en nieuw adres er op). Scheelt weer een heel gedoe met afweken.
  Je kunt ook goedkoper postzegels bestellen bij http://www.postzegelsmetkorting.nl/. De post ziet er dan ook heel vrolijk uit met die oude gulden-postzegels. Ik vind het namelijk belachelijk hoe duur de gewone postzegels tegenwoordig zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip! Ik ga snel kijken :)

   Verwijderen
  2. Die oude guldenzegels zijn leuk ja, ik heb ze daar ook wel eens besteld. Heb wel het idee dat post er soms ietsjes langer over doet. Heel veel geld bespaar je er niet mee, tenzij je een grote voorraad koopt want dan is de korting relatief groter

   Verwijderen
 8. Ik doe het zelf al jaren. M'n vader deed het al vroeger.
  Ik schuur een stukje van de envoloppe waar de postzegel op zit af en leg hem in een kopje water. Als hij er af is laat ik hem drogen en doe hem met een beetje lijm weer op een kaart als ik hem nodig heb.
  Jolanda bedankt voor de tip. Ik zal eens op die site kijken voor goedkope postzegels. Want postzegels zijn echt heel duur.

  BeantwoordenVerwijderen