donderdag 2 augustus 2012

Het inkomen verhogen

Als je niet rondkomt en op heel veel dingen al bespaard, dan blijven er weinig mogelijkheden over om financieel gezond te blijven. De voornaamste is natuurlijk om je inkomen te verhogen.

Wij komen elke maand precies rond, omdat ik een stuk minder werk heb. Er komt misschien eind van dit jaar een grote opdracht aan, maar het duurt enorm lang voordat hier duidelijkheid over is. Ik heb dus besloten om te gaan zoeken naar een bijbaan. En... dat valt toch niet mee in deze tijd! Ik ben niet kritisch, maar ik wil wel graag iets wat goed te combineren is met onze kleine man en mijn overige werkzaamheden. Blijven zoeken dus!!

Vriend heeft vandaag een sollicitatie gesprek gehad, en hij gaat doorgroeien bij het bedrijf waar hij nu werkt! Ik ben hartstikke trots op hem! Hij krijgt meer verantwoordelijkheden en zijn salaris gaat dus ook omhoog, dat is altijd mooi meegenomen. Daarnaast heeft hij het zo enorm naar zijn zin en krijgt iedereen de kans om hogerop te komen, helemaal super dus!

Ik wil bijdeze ook iedereen bedanken die zich heeft aangemeld bij Euroclix en Moneymiljonair via mijn linkjes hierboven. Hiermee heb ik ook al een klein bedragje tegoed, en dat is ook weer mooi meegenomen!

Komen jullie elke maand goed rond? (vast wel! ik verwacht niks anders!)

10 opmerkingen:

 1. Laten we zeggen...ik kom rond,
  Laat dat goed maar even achterwegen:-)
  Maar ik hou moed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook niet al te best hoor. We komen rond maar dan moet er niets raars gebeuren. Gewoon te hoge lasten en verkopen zit er in deze tijd ook niet in, hopen op betere tijden dus maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hou er wel rekening mee dat als je 2 banen tegelijkertijd hebt, je maar bij 1 werkgever
  loonheffingskorting mag toepassen. Dus het netto uurloon van de baan met de minste uren per jaar zal fors dalen. ( ongeveer 40%). Zelf werk ik in de kassen, onder schooltijden, leuke bijbaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip! Ik werk zelf als zzp-er, dus ik betaal al erg veel zelf! Waarschijnlijk ga ik meer belasting betalen, maar dat betekend ook dat ik meer ga verdienen! :)

   Verwijderen
 4. Goed punt: op een gegeven moment heb je al zoveel bezuinigd dat de rek er uit is. Dan moet je aan de inkomenskant gaan werken. Veel succes met vinden van een baan.

  Is eventueel alphahulp niets? Dat is redelijk goed te combineren met kinderen. Of postbode?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tips! Ik heb inderdaad al eens als alfahulp gewerkt en ga daar weer druk zoeken. Ik vond het leuk werk en inderdaad prima te combineren (al had ik toen nog geen kind) ;)

   Verwijderen
 5. Ik vind het een heel gepuzzel om het hoofd boven water te houde en elke maand weer uit te komen met het geld wat ik daarvoor beschikbaar heb. Maar het lukt steeds beter en het lukt me nu zelfs om te sparen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier is het ook een heel gepuzzel, maar te doen. Hoop dat het wat makkelijker wordt als Vriend en ik samen wonen volgende maand; gedeelde lasten, maar ons inkomen blijft hetzelfde ;-) Maar eerst veel geld uitgeven aan een maand extra huur, en natuurlijk klus-spullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is een puzzel om het voor elkaar te krijgen, maar zolang ik nog altijd de uitkomst aan de goede kant krijg, ben ik er blij mee.
  Ik ben op het moment ook hard aan het werken om de inkomsten te gaan vergroten. Mijn studie gaat eindelijk weer de goede kant op (bij diploma bijna garantie op goede baan, enorm tekort nl) en ik ben weer druk bezig met dingen maken voor in mijn webshopje, die ik gelijk ook maar helemaal onder handen neem.
  Voorlopig zit buitenshuis werken er niet zo in

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Internet biedt vele mogelijk om daarmee je inkomen te verhogen. Denk bijvoorbeeld aan affiliate marketing, als je een goede website hebt, veel informatie, en je voldoende bezoekers kan trekken, is het in principe geen moeilijke taak om enkele honderden euro's per maand extra te verdienen. Als je je inkomen wilt verhogen is het van belang om een bijverdienste naast de normale baan erbij te nemen en internet is daar de perfecte methode voor.

  BeantwoordenVerwijderen