Wij eten zelf regelmatig pannenkoeken. Momenteel vind ik het teveel werk, het bakken duurt vaak redelijk lang en daar heb ik nu even geen tijd voor, maar als de rust straks weer een beetje teruggekeerd is, ga ik zeker weer bakken. Het is makkelijk, lekker, onze kleine man smult ervan en goedkoop!
Het basisrecept is simpel;
250 gr bloem
0,5 l. melk
1 ei
Aan het beslag kun je nog van alles toevoegen... vanillesuiker, kaneel, rozijntjes etc.
Als de pannenkoeken eenmaal gebakken zijn, zijn er ook talloze variaties! Ik ben zelf vooral fan van zoet. Ik beleg de pannenkoeken met ijs, stroop, poedersuiker, gewone suiker, jam of Nutella <3 <3
Hartige pannenkoeken eet ik eigenlijk nooit (behalve af en toe een spekpannenkoek, maar dan doe ik er alsnog stroop overheen!) maar ook hier zijn er talloze variaties...
spek, kaas, appel, peer en ik heb zelfs eens in een pannenkoeken restaurant een shoarma pannenkoek gezien. Dat trekt mij persoonlijk niet zo, maar het kan dus gemakkelijk!
Vandaag eten wij zelf helaas dus geen pannenkoeken. Het nadeel vind ik dat het niet zo'n gezonde maaltijd is, maar ach... af en toe kan dat natuurlijk geen kwaad!
Hoe beleg jij je pannenkoek?!
![]() |
Foto van het internet! Like Samen Besparen op facebook! *klik* |
Zoet en zoet, dwz met spek en stroop!!!!!!!!!!!!!
BeantwoordenVerwijderenHam in snippers door deeg en geraspte kaas erop ook favoriet.
Zelden zoet dan met veel boter en bruine suiker als toetje!.
Met suiker of stroop! Maar ik ben er helaas niet zo goed in. Ze worden vaak zo klef bij mij.
BeantwoordenVerwijderenHuisvijt
Tof initiatief die pannenkoek dag.
BeantwoordenVerwijderenIk ga meestal voor zoet beleg. Ahornsiroop vind ik heerlijk op pannenkoeken.
Ik rasp altijd appel door het deeg en doe er walnoten door. Dan besmeer ik met jam, of als de familie uit Canada is geweest met Maple sirop...mmm
BeantwoordenVerwijderenMet heel veel stroop en dan oprollen en daar weer poedersuiker overheen.
BeantwoordenVerwijderendat was t idee idd.. scholen bakken pannekoeken voor ouderen.. vinden ze hier te veel gedoe denk ik (alleen al 9 kleuterklassen). maar hier hebben ze moeders gevraagd of ze voor hun klas pannekoeken willen bakken end ekleuters eten dan ipv fruit een pannekoek op school....
BeantwoordenVerwijderenwij doen zelf neits door het beleg omdat we allemaal van wat anders houden. ik beleg ze soms met banaan, aardbeien, stroop of basterdsuiker oid of jam.
Bakken met stukjes appel en dan bruine suiker en kaneel erop.
BeantwoordenVerwijderenSmullen maar :-)
De kinderen naturel met poedersuiker. Wij het liefst met kaas en poedersuiker. En ik zelf vind met rozijnen en ananas ook heerlijk en natuurlijk stroop. Dat mag zeer zeker niet ontbreken. Wij eten het 1x in de 2 maanden ongeveer, vind het zoveel werk altijd.
BeantwoordenVerwijderenMaar een shoarma pannenkoek is wel lekker hoor, of met gekruid gehakt.
groetjes
Janneke
Ik ben dol op oude kaas op mijn (opgerolde) pannenkoek.
BeantwoordenVerwijderenIk bak 'm met spek, ui en champignons erin en dan gaat er na het draaien kaas overheen. Als die gesmolten is dan is de pannenkoek klaar. Geen beleg erop, daar is die kaas voor ;)
BeantwoordenVerwijdereno echt? Is het vandaag pannenkoekendag?
BeantwoordenVerwijderenGrappig heel toevallig vandaag ook pannenkoeken op het menu.
Ik maak het ook altijd gewoon met bloem ipv een pakje.
Nu heb ik zin in pannenkoeken..
BeantwoordenVerwijderen