dinsdag 1 september 2015

Doelen voor September!


Ik heb besloten om de komende tijd even geen challenge meer te doen. Met de vorige ben ik nog steeds bezig, want gisteren had ik weer een zak vol zwerfvuil. Een challenge helpt vooral om ergens goed bij stil te staan en dingen echt te doen, omdat ik mijzelf moet verantwoorden tegenover jullie ;) 

Daarom ga ik nu weer terug naar de maanddoelen. Kleine doelen zijn makkelijker te doen en te halen. Daarnaast kan ik per maand bekijken wat ik nou echt belangrijk vind en waaraan ik mijn tijd moet gaan besteden, dat is geen overbodige luxe met zo weinig tijd. 

Dus bij deze; 5 mooie doelen voor September! 

1. Ik ben dus begonnen met opruimen/ uitzoeken/ wegdoen en ruimte creëren. Daar moet natuurlijk een doel voor zijn. Ik heb nu wekelijks sowieso een paar uurtjes dat ik alleen thuis ben, vaak gebruik ik die tijd om te werken en even rustig iets voor mijzelf te doen, maar nu wil ik zeker een uur per keer gebruiken voor het opruimen. Na deze maand moet de zolder opgeruimd en netjes zijn

Op de zolder is mijn werkkamer, met veeeeel papieren! En er staan 2 kasten die behoorlijk vol staan, dus daar is genoeg werk te doen :) 

2. Een afspraak maken bij de tandarts, niet echt specifiek een doel, maar ik moet echt op zoek naar een nieuwe tandarts, omdat we niet blij zijn met onze huidige, hierdoor zijn we al bijna een jaar niet op controle geweest (oeps) dus hup... we moeten er 1 uitzoeken en een eerste afspraak maken. 

3. Alleen kopen wat op het lijstje staat. Dat kost ons de laatste tijd nogal moeite. Ik neem wat sneller chocolade mee of iets anders wat toch wel lekker lijkt en vervolgens niet opgaat. Zonde! Van de producten, maar ook van het extra geld dat daarheen gaat. Dus deze maand duidelijke lijstjes maken en ons eraan houden. 

4. Meestal keek ik maandelijks 1 vaste last na, of we misschien konden overstappen en of het misschien goedkoper kon. De afgelopen 6 maanden was ik vooral met de meisjes bezig, dus heb ik dit niet meer gedaan. Tijd om weer eens een verzekering uit te zoeken. Deze keer de autoverzekering, nakijken en kijken of het goedkoper kan. 

5. De voortuin afmaken. We zijn al een tijdje bezig om de voortuin netjes te maken. Het stond vol met bamboe en dat groeit echt overal! Het is er nu allemaal uit, maar we moeten wel nog bedenken of we nieuwe tegels of grind oid willen. Ik wil de tuin eigenlijk deze maand echt afhebben, voordat het herfstig en koud weer wordt, want dan komt er vrees ik niks meer van. 

Zo, genoeg te doen in September ;) 

3 opmerkingen:

 1. Die tandarts is er eentje die je snel kunt regelen in ieder geval. En dan heb je al wel dat fijne gevoel van voldoening dat je iets hebt gedaan.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt mij dat je weet wat doen deze maand. Ik heb een gelijkaardige puntje op mijn lijstje, een nieuwe tandarts zoeken. Vervelend vind ik dat. Wat moet je zeggen wanneer je daar toekomt, "Ik ben niet tevreden van mijn andere.". Veel succes met de zoektocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Autoverzekering besparen wij sinds juli op. Overgestapt naar Pr.o.m o ve. dum. Zeker even kijken als een van jullie hbo of wo opleiding heeft. Al vraag ik me af hoe ze dat controleren? Waarnaar we zijn overgestapt doet geloof ik niet mee op Uitdepender (moet In zijn, je snapt me wel)

  BeantwoordenVerwijderen