dinsdag 16 juni 2015

Papier, plastic en andere zooi.

De tien weken van de verkoopchallenge gingen wel heel snel, ik blijf doorgaan met verkopen, maar ik vind het ook tijd voor een nieuwe challenge! 

Het leuke aan zo'n challenge vind ik dat je voor een bepaalde tijd helemaal gefocust bent op 1 ding. Hierdoor is het eindig en dat maakt het leuk, omdat je daarna weer met iets nieuws aan de slag kunt. Wie weet herhaal ik de verkoopchallenge dit jaar nog een keer, om weer even extra te focussen op verkopen, maar er zijn nog zoveel meer belangrijke dingen! 

Ik heb dus een nieuwe challenge bedacht, en deze keer ga ik ook weer iets goeds doen voor het milieu. De komende tien weken (tot 25 Augustus) ga ik elke dag minstens 1 stuk zwerfvuil oprapen.

Ik weet hoe we allemaal over zwerfvuil denken... het is vies en wie weet wat er allemaal mee is gebeurd, maar ja, moeten we het daarom maar laten liggen? In die tien weken kan ik minstens 70 stuks zwerfvuil opruimen, en dat is waar het om gaat! 

Misschien heb ik niet iedere dag tijd om iets op te rapen, maar dan kan ik de dag daarna 2 dingen zoeken. Uiteindelijk moeten het er minimaal 70 worden! 

Ik zal regelmatig foto's plaatsen op de Facebook pagina *klik* en vanaf vandaag zie je een teller rechtsboven op mijn blog die het aantal bijhoudt. De teller wordt regelmatig bijgewerkt. 

Natuurlijk wil ik jullie allemaal vragen om weer mee te doen! Wat moet je daarvoor doen?

* Probeer elke dag een stuk zwerfvuil op te rapen. Dit mag natuurlijk van alles zijn, maar bedenk goed; plastic vergaat niet, dus iets van plastic is nog beter dan iets anders ;) 

* Geef even door hoeveel stuks je opraapt. Ik plaats dagelijks een bericht, dus je kunt dagelijks reageren... zet dan bijv; 3 stuks zwerfvuil neer als reactie, ze worden dan bij de teller opgeteld. 

Dat is alles! In deze 10 weken gaan wij zelf nog op vakantie, dus ik ben heel benieuwd of het gaat lukken. Als startdoel hoop ik dat de teller de 250 stuks haalt na die tien weken, en daar kun jij dus ook bij helpen, alleen zal het heel lastig worden om dit aantal te halen... Ik geef natuurlijk regelmatig een update. 

Doe je mee?! :) :) 

7 opmerkingen:

 1. Hier wil ik wel aan meedoen. Facebook heb ik niet en wil ik ook niet meer dus daar zie je me niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed plan. Na mijn vakantie ga ik ook meehelpen. Ben eerst 2.5 week weg. Al kan ik natuurlijk daar ook kijken naar zwerf afval. Maar dan kan ik niks posten want ik heb daar geen Internet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee! Hier op het platteland ligt gelukkig niet zo veel. Maar als ik het zie dan ben ik altijd weer verbaasd over de asociaalheid van mensen die dat zo maar in de berm gooien!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed idee. Mijn man en ik ruimen als wij op de wandelroute met de hond afval tegenkomen ook bijna altijd alles op. Ik doe mee en zal je doorgeven hoeveel ik(wij) opraap.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed idee! Ik wil wel meedoen! Al weet ik niet of ik het tijdens de verhuizing vol ga houden.. we zullen zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik doe dit al maanden. Tijdens mijn wandeling. Je wil niet weten hoeveel rotzooi ik al heb opgeruimd. Blik,plastic,papier etc. En de statiegeld flesjes leveren weer wat extra op.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, ik doe mee. Vandaag 1 stuk plastic opgeraapt.

  BeantwoordenVerwijderen