donderdag 26 maart 2015

Geen verkopers!!

Sinds eind vorig jaar hebben wij een sticker bij de deur, geen verkopers gewenst! Wij wonen namelijk in een grote doorgaande straat, waar echt elke dag wel iemand aan de deur iets komt verkopen, of... een buurtonderzoek doet of hoe ze het dan ook noemen ;)

Helaas konden we de sticker niet naast de bel plakken, want daar zit een muur... hij hangt dus aan de andere kant van de deur, maar dat betekend in de praktijk weer dat heel veel verkopers hem niet zien (of niet willen zien!) en dus gewoon blijven aanbellen. Ik kan dan wel heel makkelijk de sticker aanwijzen en de deur weer dicht doen, maar ik wil gewoon niet dat ze aanbellen.

De laatste tijd stoorde ik mij ook aan de hoeveelheid folders die in de brievenbus belanden. Sinds kort hebben we volgens mij een nieuwe bezorger, want we krijgen opeens elk folterpakket 2 keer! En hoewel ik de behoefte echt niet heb om alle folders dubbel te bekijken, vind ik het ook nog eens enorm slecht voor het milieu. Ik bekijk de folders zelfs vaak al via internet nog voordat ze in de brievenbus komen.

Dat moet dus anders kunnen!
Ik heb dus besloten om zelf een papiertje (geplastificeerd natuurlijk!) op de brievenbus te gaan plakken.. iets in de trant van; Geen ongeadresseerd reclamedrukwerk en geen verkopers!

Dat scheelt hopelijk een hoop gedoe ;)
Hebben jullie stickers op de brievenbus of bij de deur?!

Like Samen Besparen op facebook! *klik*

12 opmerkingen:

 1. Ik heb een nee-nee-sticker op mijn brievenbus en dat werkt perfect! Ik ergerde me hier groen en geel aan de rare, vreemde tijdstippen dat hier folders in de brievenbus werden gegooid zoals 's avonds laat en zelfs 's nachts hoorden we de brievenbus klepperen... Door de nee-nee-sticker is dat verleden tijd, bovendien scheelt het stapels oud papier. Folders bekijk ik op internet. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kunt bij je gemeente een ja/nee of nee/nee sticker opvragen. Bij onze gemeente kost dat geen geld. Ikzelf heb een ja/nee sticker. De huis aan huis bladen vind ik namelijk wel fijn om te hebben. Maar de folders bekijk ik op internet en ik heb ze nog geen moment gemist.
  En de sinterklaasfolders haalt oma voor de kinderen bij de speelgoedwinkels zelf. Dus dat is de enigste folder die ons huis binnenkomt.
  Hier gelukkig niet veel last van verkopers maar daar heb ik idd geen sticker voor.
  Wel vervelend dat de sticker bij jullie niet werkt. Maar ik had ze er idd op gewezen, ze een prettige dag gewenst en de deur weer dicht gedaan. De brievenbus staat bij ons bij de weg, dus ik kan geen sticker voor verkopers er op plakken. Maar had ik een brievenbus bij de deur dan had ik het wel gedaan.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, wij hebben een ja/nee sticker op de brievenbus. Geen folders, wel kranten. Toen Jan een paar jaar geleden zijn baan verloor was dit 1 van de acties om te zorgen dat we geen onnodige uitgaven zouden doen. Niet gezien is ook niet in de verleiding komen. Ik shop sinds toen in mijn kledingkast en voor de pasen ga ik straks een even op zolder shoppen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We hebben een Nee-Nee sticker op de deur. Als ik wil bekijk ik de folders wel online. Het scheelt veel oudpapier.
  Ik wil nog een sticker maken dat ik geen verkopers aan de deur wil, want daar word ik hier ook gek van. Maar het komt er maar niet van....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We hebben een NEE-NEE sticker sinds vorig jaar oktober of november...en ik ben er superblij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben ook een nee-nee sticker. Scheelt heel veel oud papier. En kun je niet zo'n klein stickertje onder de bel plakken van geen verkopers?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben ook een nee-nee sticker en een app voor de reclamefolders.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De nee-nee sticker is inderdaad een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Er bestaan ook stickers voor NEE verkopers, NEE collectes, NEE geloofsovertuigingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier net een dame van Afvoercheck aan de deur ondanks een sticker naast de bel. Heb haar verhaal niet eens aangehoord. Via de Whats-app-groep de rest van de straat ingelicht en ook de wijkagent op de hoogte gesteld. Dame zegt namens de gemeente te werken terwijl dat niet 't geval is.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nee, ik heb echt een hekel aan dat soort plakwerk op mijn deur/houtwerk/brievenbus. Ik vind het gewoon lelijk. Maar dan moet ik ook zeggen dat ik niet echt in een aantrekkelijke straat zit voor zoiets, dus er praktisch nooit last van heb. Als dat wel zo zou zijn, dan zou ik ook zeker een soort oplossing vinden zoals jij hem beschrijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb een tijdje folders rondgebracht, om mijn inkomen aan te vullen. Ik kreeg toen als instructie dat alleen bij de officiële ja/nee en nee/nee stickers geen reclame bezorgd mocht worden. Andere aanduidingen werden niet geaccepteerd en kregen dus wel folders. Dus ik weet niet of jou briefje werkt......
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen