zaterdag 28 februari 2015

Handig gebruik maken van aanbiedingen....

Elke zaterdag wacht ik met smart op de post, want dan zitten de folders erbij van de supermarkten met de aanbiedingen van komende week!

Ik ben zelf soms wel beïnvloedbaar door reclame folders. Ik kijk voornamelijk of er dingen in de aanbieding zijn die wij gebruiken, maar ik heb nog steeds dat ik soms iets zie waarvan ik denk; heee, dat is handig! Of daar heb ik wel weer eens zin in, dus dat moet dan op het boodschappenlijstje. Dat is voor de portemonnee natuurlijk niet echt de beste tactiek, Vandaag geef ik je tips om optimaal gebruik te maken van aanbiedingen zonder je te(veel) te laten verleiden;

1. Kijk altijd of er aanbiedingen zijn van producten die je gebruikt. Je kunt dan, als je daar plek voor hebt een flinke voorraad aanleggen van het product. Daarnaast weten veel mensen na een tijdje hoevaak een product in de aanbieding komt en kopen dan genoeg om die periode te overbruggen. Dan hoef je het product nooit meer voor de "normale" prijs te kopen!

2. Vergelijk aanbiedingen goed! Het is niet handig als je met de auto alle supermarkten af moet rijden, want dan kost de benzine je meer dan een goede aanbieding. Maar vaak zit er wel wat verschil in aanbiedingen. Kijk dan of je de boodschappen bij de juiste supermarkt kunt doen, of haal de aanbieding op de fiets.

3. Koop geen producten die je anders ook nooit gebruikt (dat is dus soms mijn persoonlijke valkuil) Een aanbieding lijkt dan interessant, maar aangezien je het product anders ook niet gekocht zou hebben, ben je toch duurder uit.

4. Bekijk alleen de folders van de winkels waar je naartoe kan/gaat. Je kunt best de aanbiedingen van 3 supermarkten vergelijken, maar blader niet alle folders door die in de brievenbus gegooid worden. Zo zag ik laatst een folder van een schoenenwinkel en bedacht me opeens dat ik nog wel wat laarzen zou kunnen bestellen, achteraf bedacht ik me dat ik helemaal geen laarzen nodig heb op dit moment, dus heb ik het geld lekker in mijn zak gehouden.

5. Kijk goed of de aanbiedingsprijs wel een aanbieding is! Vaak, heel vaak zelfs, is eenzelfde product van een b of c-merk een stuk goedkoper dan de aanbieding. Als je dat net zo goed vindt of net zo lekker vindt smaken, dan koop je natuurlijk gewoon het b of c-merk.

6. Hou je voorraadkast goed in de gaten. Als die al helemaal vol staat is het misschien niet zo handig om allerlei aanbiedingen in te slaan. Eet eerst de kast (of bijvoorbeeld de vriezer) eens leeg, anders kun je later allemaal dingen weggooien.

7. Plan! Wij maken al heel lang elke week een weekmenu, natuurlijk zijn er weleens dagen dat wij toch iets anders eten, maar dan schuift de maaltijd gewoon door naar de volgende dag of naar de week erna. Hierdoor kun je heel makkelijk gebruik maken van aanbiedingen, want als de bloemkool in de aanbieding is, dan eet je lekker bloemkool.

8. Gebruik de vriezer om optimaal gebruik te maken van aanbiedingen. Hierbij kun je denken aan vlees, maar ook paprika's kun je bijvoorbeeld in stukjes snijden en invriezen. Koop groots in tijdens aanbiedingen en eet het dan later op.

9. Bedenk bij alle aanbiedingen of je het product wel nodig hebt. Misschien gebruik je uit gewoonte al jaren wasverzachter, maar azijn werkt net zo goed en is veel goedkoper! Dat is zelfs nog goedkoper dan de wasverzachter uit de aanbieding.

10. Eet gezond. Dat klinkt heel makkelijk, maar dat is soms nog best een uitdaging ;) Heel veel (zo niet de meeste) aanbiedingen zijn voor ongezonde dingen zoals chips, koek, drop en snoep. Als je daar minder van koopt, of misschien eens helemaal niks bespaar je sowieso geld en het is gezonder.

Heb jij nog goede tips? Ik ben benieuwd!

Like Samen Besparen op facebook! *Klik*

3 opmerkingen:

  1. Wij hebben wij een nee-nee sticker op de brievenbus!
    Ik lees de folders online :)
    Maar een tip van mij kijk ook eens op voordeelmuis.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ook hoor ik kijk ze ook in en heb geen sticker meer echt ik ben waardeloos voor het milieu maar het is mijn guilty pleasure

    BeantwoordenVerwijderen