dinsdag 11 november 2014

11 November is de dag....

Vanavond weer Sint Maarten! Ik vind het persoonlijk altijd erg leuk, vooral die hele kleine kindjes die meelopen, die dan een beetje verlegen zo schattig een liedje zingen.

Ons vorige huis stond in een doodlopend straatje en het eerste jaar had ik flink snoepgoed ingeslagen, maar kwam er bijna niemand! Nu wonen we in een doorlopende straat en het eerste jaar schrokken we van de drukte, toen hebben we echt het huis ondersteboven gekeerd om nog wat snoepgoed uit te kunnen delen ;)

Sindsdien ben ik gelukkig altijd goed voorbereid. Onze kleine man loopt dit jaar nog niet mee, hij zingt wel heel enthousiast liedjes, maar niet die van Sint Maarten.... daarnaast kreeg hij in de nacht van zondag op maandag een pseudo kroep aanval... we hadden hem naar bed gebracht zoals altijd, niks aan de hand en midden in de nacht werd hij zo benauwd wakker, het was echt een beetje eng! Gelukkig werd het uiteindelijk minder en viel hij weer in slaap, maar hij is sindsdien niet in goede doen, als hij vanavond echt niet lekker is, dan hou ik de deur ook dicht, helaas, maar het is niet anders.

Wordt er bij jullie Sint Maarten "gevierd"? En verwacht je veel of weinig kindjes?

12 opmerkingen:

 1. nee wordt hier niet gevierd. wel elk jaar een steeds grotere optocht met halloween. heel mooi om te zien, een grote groep kindjes, verkleed met een lampion. t idee komt vanuit een cafetariaketen (verhage) die het organiseert. echt leuk! dochter nu 5, deed dit jaar voor het eerst mee. 2 jr terug was het precies op haar verjaardag, erg leuk, omdat het dooronze straat komt, incl de lokale fanfare :D

  helaas geen sint maarten, wel wennen toen ik heir net woonde omdat ik het als kind wel altijd gevierd heb, en dus met lampionnen gelopen en later geholpen snoepjes uitdelen aan de deur :D (of ja, binnen eigenlijk.. mn ouders hadden een restaurant, kindjes kwamen dusbinnen om te zingen :D erg leuk!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja zeker! Vanavond gaan we gezellig de straat op, hopen dat het droog is. Voor de eerste keer gaan ze lopen met hun zelf gemaakte lampionnen! Nu al zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En toen vielen de plannen in duigen, zoontje ligt ziek op de bank, heeft 40+ koorts, arm ventje, geen sint maarten dit jaar. Hoop dat hij snel op knapt. Morgen staat een vakantie disneyland op de planning

   Verwijderen
  2. Oww wat sneu zeg! Veel beterschap, kindjes knappen ook vaak snel weer op...

   Verwijderen
 3. Ik heb dit feest helaas nooit gekend. We woonden op het platteland in de Achterhoek en daar was het niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het lijkt me zo ontzettend leuk! Hier wordt het niet gevierd, in het dorpje waar ik ben opgegroeid ook niet, en ik zou het best wel eens mee willen maken.

  Aan de andere kant, hier in de omgeving hebben we lampegiet, met een lampionnenoptocht voor de kinderen. Eigenlijk is dat ook heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook hoor, mijn kinderen zijn er al te groot voor, maar je merkt ook wel dat het minder wordt.Wij zijn sinds vorig jaar december verhuisd, dus moeten het nog mee maken hoe druk het gaat worden, maar ik verwacht er niet veel.In ons oude huis werd het ook elk jaar minder, logisch, de buurtkinderen waren net zo oud als onze kinderen;).
  Dat ze allemaal nog klein waren was het ook loeidruk altijd.
  Leuke tijd was dat..ik word sentimenteel..;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee , niet echt meer. Halloween heeft het echt overgenomen, het was dit jaar dringen bij de voordeur.....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tot één jaar geleden was het St. Maartensvuur bij ons voor de deur en was het erg druk. Maar wij stonden er ook altijd bij buiten. Als het dan afgelopen was kwamen er wel kinderen aan de deur. Sinds enkele jaren ga ik met de muziek mee om St. Maarten te begeleiden. En nu het vuur ook nog aan de andere kant van het dorp is en de kids te groot, helemaal niemand meer aan de deur. Bij ons wordt het trouwens altijd de 10e gevierd. De 11e is opening van de carnaval.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. vanuit mijn eigen jeugd kende ik het niet en toen ik verhuisde naar Overijssel toen ik ging trouwen maakte ik er voor het eerst kennis mee en helemaal toen mijn dochter de leeftijd kreeg om mee te lopen, toen was het wel leuk vooral omdat ik toen in een kinderrijke buurt woonde en door mijn dochter alle kindjes wel kenden, na mijn scheiding verhuisde ik naar een andere buurt , daar woonden en wonen erg weinig kleine kinderen, mijn dochter heeft nog tot haar 9e in onze oude buurt meegelopen ,maar daarna vond ze er niets meer aan. er kwamen de jaren erna in mijn huidige woning maar weinig kinderen langs degene die kwamen woonden helemaal niet in onze straat en waren meestal 10 jaar of ouder en op die leeftijd vind ik het niets schattigs meer hebben, vooral omdat er vaak commentaar geleverd werd op het aangeboden snoep. sinds een paar jaar doe ik dus niet meer open met sint maarten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jazeker. De kinderen hebben er zin in. Het (verpakte) snoep zit al in een schaal. De lampionnen en lichtjes liggen al klaar samen met de reserve batterijen en er wordt al druk geoefend met de liedjes. Krijg er maar niet in dat ze moeten zingen dat hun vader de dikzak is en niet hun moeder :-)
  Het is hier altijd gezellig druk.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen