vrijdag 15 augustus 2014

Gas en electra

Gisteren kreeg ik een aanbod van onze energieleverancier. In Oktober loopt het contract weer af en ontvangen we de welkoms bonus, de leverancier loopt daar natuurlijk graag op vooruit omdat ze ons graag willen behouden.

Ik kon via onze persoonlijke pagina het aanbod bekijken. Het zag er op zich goed uit, iets goedkoper dan onze huidige tarieven, maar dat weegt eigenlijk niet op tegen een welkoms bonus bij een nieuwe leverancier. We gaan binnenkort maar eens wat dingen vergelijken.

Ik kwam er bij toeval achter dat we op onze persoonlijke pagina ook konden kijken naar ons verbruik. Helaas was het nog niet helemaal up to date, maar de maanden Januari t/m Mei kon ik wel zien. In die maanden hebben we gemiddeld €9,- te veel betaald elke maand. Ons verbruik is weer naar beneden gegaan, al is dat wel logisch met zo'n "warme" winter het afgelopen jaar.

Die €9,- lijken niet zoveel, maar ons voorschot is inmiddels nog maar €82,- dus op dat bedrag is het toch best veel.

We wachten even af hoe de eindafrekening er straks uitziet, maar ik vind het wel fijn om te weten dat we waarschijnlijk weer geld terug gaan krijgen, al een paar jaar achter elkaar! Super!

Wij hebben een slimme meter en hoewel het qua privacy minder fijn is, is het op deze manier wel erg fijn om gelijk te kunnen zien hoe we ervoor staan!

Weet jij hoe je ervoor staat qua energie en gas kosten? Houd je het zelf bij of wacht je gewoon rustig op de eindafrekening?

8 opmerkingen:

 1. Hier houden we de meterstand elke week bij. Wij kregen dit jaar ruim 300 terug. Logisch met zo'n zachte winter natuurlijk.
  Wij stappen in oktober over. Dat hebben we via gezinsenergie gedaan.
  Die zoeken de goedkoopste aanbieding voor je en regelen de overstap.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Houden hier bij met het ouderwetse potlood iedere maand, tja de drang om altijd weer geld terug te krijgen hebben wij niet, het is immers eigen betaald geld.

  Hier liggen we mooi op schema en ik denk zelf dat we bij de laagste 5% van Nederland behoren qua verbruik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op dit moment weet ik het even niet, maar dat komt ook door de vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waarom heb je minder privacy met een slimme meter? Ze kunnen toch niet aflezen wat je doet met je energie? En hoeveel je verbruikt wisten ze toch al. Dan deel je met je blog meer privacy gevoelige info;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je gelijk in! Ik doelde op de mensen die het niet prettig vinden dat de energiemaatschappij al het verbruik kan zien, ik vind het juist erg handig!

   Verwijderen
 5. ik vul af en toe in wat de meterstanden zijn om te zien of we niet te weinig betalen. te veel maakt me niet veel uit, komt dan vanzelf weer terug :) we betalen 140 per maand, maar ik werk vanuit huis als gastouder

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik houd elke week mijn verbruik bij in een boekje en kijk elke maand even bij de verbruiksmanager van mijn leverancier, die is toch niet echt betrouwbaar ,want daar stond vorig jaar ook elke maand dat ik waarschijnlijk bij moest betalen, maar bij de jaarafrekening kreeg ik zelfs nog geld terug, vandaar dat ik mijn voorschot op basis daarvan niet verhoog zelfs adviseert mijn leverancier mij dat wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb laatst even gekeken en toen kwam ik nog aardig uit. Ik zat onder de planning voor gas, maar wel wat boven de stroom. Daar let ik nu wat meer op, hopelijk helpt dat. Al met al kwam ik eigenlijk precies uit op wat ik betaalde, maar ik heb natuurlijk liever een klein beetje een marge.

  BeantwoordenVerwijderen