zondag 20 juli 2014

Hoe word ik een echte vrek?

Afgelopen week was ik weer eens in de bieb. Nu ik veel tijd heb, kom ik daar in ieder geval elke twee weken. Heerlijk neuzen tussen de boeken en veel tijdschriften meenemen, ideaal vind ik het!

Hoewel ik inmiddels alle bespaartips wel ken, kijk ik ook altijd bij de bespaarboeken. Sommige lees ik nog een keer en af en toe vind ik een nieuwe, of een exemplaar dat ik nog niet ken, dan neem ik hem mee. Vaak lees ik dan dezelfde bespaartips en adviezen, maar ik blijf toch bij deze boeken kijken, op zoek naar nieuwe informatie ;)

Zo vond ik afgelopen week het boekje; Hoe word ik een echte vrek? Van het vrekkenechtpaar Hanneke van Veen en Rob van Eeden. Het is een dun boekje vol met tips. Ik had het binnen een uurtje uit, maar heb er erg leuke tips uitgehaald! Sommige dingen zijn wel achterhaald, omdat het boekje al iets ouder is. Zo adviseren ze om een brief te versturen ipv te bellen, maar inmiddels hebben we Skype en Facetime en zijn de postzegels niet meer te betalen ;)

Voor de meeste bespaarders zullen de tips wel bekend zijn, maar ik wil er toch een aantal met jullie delen, wellicht heb je er iets aan!

1. Koop geen lunch op je werk, maar neem zelf je lunch mee.
Hier ben ik het helemaal mee eens. In de gemiddelde kantine ben je zo €5 kwijt voor je lunch. Terwijl je thuis de heerlijkste dingen klaar kunt maken, je kunt zelfs elke dag een biefstukje bakken voor die €5…. en hou je niet van een boterham? Denk dan eens aan salades of een restje avondeten zoals pasta, chili of hartige taart

2. Douchen in het donker.
Oei, dat lijkt me in de zomer makkelijk (want dan is het al licht) ;) maar in de kille, koude winter zou ik dat persoonlijk wel lastig vinden. Misschien ga ik het de komende winter toch eens proberen, want ik weet waar alles staat en weet mijn weg in de badkamer wel.

3. Word zaaddonor!
Toen ik deze tip las, vond ik het maar raar… het zal vast geld opleveren, maar dat doe je toch niet? Al snel las ik wat ze echt bedoelden. Haal de zaadjes uit je groenten etc. en ruil met familie of bekenden de verschillende zaden. Zo heb je snel en goedkoop een goedgevulde moestuin.

De laatste tip die ik met jullie wil delen is; koop gewoon niet, dan bespaar je het meest. En dat is natuurlijk helemaal waar. Ik bedenk nu veel meer of ik iets echt nodig heb. Daarnaast kom ik nog maar zelden op het winkelcentrum en dat scheelt bakken met geld, geen verleidingen en dus geen extra uitgaven. Hou het geld in je zak.

Alle anders tips kun je in het boekje lezen, wat mij betreft echt een aanrader om eens door te lezen!

6 opmerkingen:

 1. Douchen in het donker is wel een goede tip! Dat doe ik ook altijd in de winter. Met een douchekop met led-verlichting (die aangaat door de waterdruk) Mooi blauw, rood of groen licht (afhankelijk van de watertemperatuur, een hele gezellige en leuke douche-sensatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tips en toch eens op zoek naar dit boekje, en weer eens blogs door gaan spitten.
  en over die postzegels... praat me er niet van ;)

  Fijne zondag!
  May Cet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vooral de tip om gewoon uit het winkelcentrum weg te blijven vind ik de beste, meestal heb je toch altijd iets bij (wat je eigenlijk niet nodig hebt).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lunch meenemen: helemaal mee eens! Tijdens mijn oude baan zat ik alle dagen langs de weg en kocht ik gemiddeld rond de € 10,- euro aan eten/drinken/etc langs de weg.. Zo'n €150 a €200 per maand was ik wel kwijt.. Nu maak ik bij mijn nieuwe baan elke avond zelf 2 broodjes en neem een pakje melk mee: max €5,- euro in de week ben ik nu kwijt.. Scheelt zo in mijn geval zeker € 100,- euro per maand.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mijn tip, kijk eerst of je iets echt nodig hebt, kijk dan of je het kunt lenen of overnemen of op een weggeefhoek, kijk dan of je het 2e hands aan kunt schaffen ,lukt dat allemaal niet kijk dan of er ergens een mooie aanbieding is.ik heb op deze manier al heel veel geld bespaard, zo zei mijn buurvrouw net tegen mij ,kijk haar eens met haar luxe ligstoel compleet met kussen, ja gekocht in de kringloop die stoel voor 7,50 euro met 2 losse kussens voor 3,00 euro ook bij de kringloop die als je ze goed neerlegt ook passen op een ligstoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. douchen in het donker kun je natuurlijk ook doen met kaarslicht.

  BeantwoordenVerwijderen