zondag 4 mei 2014

Uitgaven in April

Een beetje verlaat door de vakantie, maar hierbij de uitgaven in April;

Boodschappen (budget = €225,-) 
Uitgegeven; €175,58

Ik had wel verwacht dat we prima binnen het budget zouden blijven, aangezien we dus 1,5 week op vakantie zijn geweest en daar alles voor ons werd betaald! Het valt mij op dat we toch vaak veel extra's halen. Met de weekboodschappen hou ik mij prima aan het lijstje, maar vaak gaan we nog een keer naar een andere supermarkt, en dan wordt er weleens veel meer meegenomen dan gepland. Hoog tijd dus om ook een lijstje te maken voor de extra boodschappen.

Overige uitgaven (budget = €400,-) 
Uitgegeven; €671,73

Hmm… toch weeeeeer teveel uitgegeven. Als ik in mijn kasboekje kijk zaten we prima op schema, totdat ik besloot een nieuwe fiets te kopen ;) Hierdoor zijn we toch ruim over het budget gegaan. Zoals ik elke maand zeg; We houden onze uitgaven bij om hiervan wat wijzer te worden, en we hoeven ons niet strak aan het budget te houden, maar het zou toch fijn zijn als het wel eens zou lukken. En daar zijn we inderdaad helemaal zelf bij, afgelopen maand zie ik veel parkeerkosten (waarom liepen we niet een stukje verder?) en veel dure cadeautjes (eigenlijk ook niet nodig) Een mooie uitdaging voor de komende maanden… nadenken, nadenken, nadenken, bij alles wat we aanschaffen!


6 opmerkingen:

 1. Wij hebben een total budget van 600 p/m voor boodschappen en alle andere bijkomende zaken zoals verjaardagen, dierenarts, kleding, kapper en meer. Heel soms overschrijden we dat, maar dan is dat een weloverwogen besluit om iets duurders aan te schaffen van de bufferrekening. Verder komen we er nooit overheen en meestal eindig ik tussen de 400 en 450 uitgegeven Euro's. Ik stop alle bonnetjes in een envelop (een gebruikte natuurlijk) en die tel ik op. Dit doe ik ongeveer wekelijks, zodat ik weet hoe we er voor staan. Dit werkt erg goed als stok achter de deur en alles wat we over houden, gaat weer naar de spaarrekening, waardoor we weer meer kunnen aflossen volgend jaar!... waardoor er weer meer overblijft maandelijks... waardoor het sneeuwbaleffect het grootst word.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad een goede motivatie, het sneeuwbaleffect werkt vaak heel goed!

   Verwijderen
 2. Ik vind het zo knap zoals velen de uitgaven zo netjes bijhouden. Zo heb je natuurlijk een prachtig overzicht.
  Maar een fiets is wel weer iets waar je heel lang mee kan en moet doen. Als je dat uitsmeer over 10 jaar, dan valt het denk ik wel mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad waar. Met mijn oude fiets heb ik zelfs bijna 15 jaar gedaan, dus ik kan, als het goed is, weer even vooruit :)

   Verwijderen
 3. Wat mij helpt om dure cadeaus te "vermijden" is dat ik ruim van te voren cadeaus in sla voor in mijn voorraad als ik een leuke aanbieding tegen kom.
  Bijvoorbeeld bij kr.idv.t na de feestmaand wordt al het speelgoed afgeprijsd dan sla ik alvast in voor in mijn cadeaukastje.
  Of als ik gewoon ineens iets leuks tegenkom voor een leuk prijsje neem ik het mee.
  Soms maak ik pakketjes met van alles er in.
  Mijn budget is voor verjaardagen € 5.00 voor kraamcadeau € 15.00
  Meestal lukt het me goed hier binnen te blijven.
  Voor directe familie geef ik wel wat meer uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit probeer ik inderdaad ook te doen, maar je raadt het al, het lukt nog niet zo goed :( hierdoor wordt er vaak in tijdnood nog van alles gekocht.... Ik moet hier echt beter mijn best voor doen....

   Verwijderen