woensdag 7 mei 2014

Ons weekmenu

Om het boodschappenbudget zo goed mogelijk te gebruiken, maken wij altijd een weekmenu. Ik schrijf precies op wat we gaan eten en op welke dag, al betekend dat niet dat de dagen nog weleens omwisselen.

Ik probeer de laatste tijd ook steeds meer nieuwe recepten uit, aangezien we zo vaak hetzelfde aten, vond ik het wel weer eens nodig om wat nieuwe dingen aan het gewone repertoire toe te voegen ;)

Hierbij ons weekmenu voor deze week;

Zondag 4 Mei;
Toscaanse witte bonenschotel (heerlijk overgerecht oa witte bonen, salami en tomaten)

Maandag 5 Mei;
Wraps met kip (wraps gevuld met een mengsel van kip, kidneybonen, maïs, ui, paprika etc. afgemaakt met allerhande kruiden die ik nog had staan, zoals gerookte paprikapoeder en chilipeper)

Dinsdag 6 Mei;
Gevulde pasta met pesto, pijnboompitjes en een salade met komkommer.

Woensdag 7 Mei;
Eten we bij mijn schoonouders, eigenlijk altijd iets met aardappels

Donderdag 8 Mei;
vriend werkt s'avonds, ik eet samen met kleine man restjes of we eten bij mijn ouders.

Vrijdag 9 Mei;
Aardappels met winterpeen en feta uit de oven

Zaterdag 10 Mei;
Brocollisoep met een broodje (uiteraard zelfgemaakt)

Zondag 11 Mei;
Lasagne met tomatensaus en allerhande groenten die nog op moeten.

Gebruiken jullie ook een weekmenu? En wat zijn jullie favorieten gerechten die regelmatig op tafel staan?

5 opmerkingen:

  1. ... weekmenu... ik zou het moeten doen... maar nee... past niet bij mijn ongestructureerde levensstijl....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij werken met een maandmenu. Ook wij wisselen weleens wat dagen, maar op deze manier heb ik minder afval en beter inzicht in de inkopen.
    We bestellen het vlees en dat is de reden voor het maandmenu. 1x per maand bestel ik vlees samen met 2 andere gezinnen..... Lekker biologisch en op deze manier lage verzendkosten. Voor recepten speur ik internet af, mn AH site.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, ik werk ook met een week menu. maandag t/m donderdag aardappelen/ groente/vlees, vrijdag meestal pasta en zaterdag patat en de zondag blijft lastig dat bedenk ik meestal pas op zaterdag.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik probeer meestal ene beetje te plannen wat we in een week eten, ook aan de hand van aanbiedingen van de supermarkt. Heb je het recept van aardappels met winterpeen en feta uit de oven voor me, klinkt lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat doe ik inderdaad ook! Aanbiedingen gebruiken en eerst gebruiken wat er nog in de vriezer/ voorraadkast ligt.

      Het recept heb ik weleens opgeschreven hier, maar ik kan hem zo snel even niet vinden. De snelle versie is als volgt;

      Aardappelen en winterpeen schillen en in stukjes snijden.
      Op smaak brengen met kruiden naar keuze (ik kijk wat er in de kast staat, Italiaanse kruiden, provinciaalse kruiden etc.)
      Alles op de bakplaat en 30 minuten op 200 graden (af en toe omscheppen)
      Na 30 min. Feta erover verkruimelen en dan nog 15 minuten in de oven, de Feta smelt niet echt, maar krijgt een mooi kleurtje.

      Klaar!
      Het originele recept heb ik van mijn moeder, daarin doen ze aan het eind nog uitgebakken spekjes eroverheen.
      Het is erg simpel, maar bij ons altijd een hit, ik hoop dat je het lekker vind!

      Verwijderen