maandag 10 juni 2013

En zo staat je leven op z'n kop.....

Zo, vakantie voorbij, we waren weer helemaal opgeladen. Vriend wilde vanmorgen naar z'n werk gaan, maar werd opgeroepen voor een call (duur woord voor telefonische vergadering met meerdere mensen)

Dit gebeurd wel vaker, dus ik ging vrolijk boodschappen doen samen met kleine man, toen ik thuiskwam was vriend er nog (raar! Hij had al weg moeten zijn) en toen bekroop me een naar gevoel, wat uiteindelijk bleek te kloppen.

Het bedrijf waar hij werkt gaat hoogstwaarschijnlijk failliet. Punt, dat was het, zo goed als over en uit. Dat kwam als een totale verrassing, naar ons weten ging het goed, vriend heeft hard gewerkt om extra te leren en zo stapje voor stapje een aantal functies omhoog te gaan....

En nu bleek het dus toch niet goed te gaan, er is een kleine kans op een doorstart, maar dat is afwachten.

We zijn enorm geschrokken, vooral omdat vriend toch echt het meest verdiend, en we daar dus eigenlijk niet zonder kunnen! De hele dag spookt het door mijn hoofd... De onzekerheid, we moeten eens uitzoeken hoe het met een ww uitkering gaat, ik kan fulltime gaan werken, Oww ja, het kinderdagverblijf gaat dan waarschijnlijk ook niet door.

En zo veranderd je leven in een paar minuten. Deze maand wordt heel spannend (doorstart of niet, wordt er nog salaris gestort??) we zijn even helemaal ondersteboven.

Hierdoor wordt het spaardoel van deze maand nog belangrijker.. Want dat geld hebben we straks misschien wel heel hard nodig! (en niet meer voor een bruiloft of buffer)

26 opmerkingen:

 1. Oef, dat is schrikken en zeker als je er totaal niet op reken. Nu hopen dat er een doorstart kan plaats vinden. Sterkte!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Neem morgen in ieder geval even contact op met het uwv voor meer info.
  Als zijn werkgever het loon niet meer kan betalen, kunnen zij dat namelijk tot drie maanden overnemen, om dan als 'belasting' bovenaan de lijst met schuldeisers te komen; terwijl normaal de werknemers ergens onderaan terecht komen. Ik heb ooit bij een werkgever gewerkt die failliet ging, en dat is toen erg goed opgepakt en zij hebben zelf het uwv ingeschakeld, maar ik weet niet hoe het gaat als een werkgever dat niet doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat naar! Sterkte met de eerste emoties.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gek, hoe ineens alles anders lijkt door een gebeurtenis. Veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik duim voor jullie dat dit goed afloopt, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Valt toch best mee ij hebt nog inkomen en spaargeld en je vriend behoud het grootste gedeelte (ww) dus wat is het probleeem ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien het feit dat de ww meestal een stuk minder is, of dat de banen nu niet echt voor het oprapen liggen en dat je ww ook een keer stopt en dat er daarna niks meer is als je partner inkomsten heeft......En dat het buiten dat gewoon helemaal niet leuk is! Julia

   Verwijderen
  2. Weet er alles van maar dat is hier nog niet aan der orde, hoor je mij zeggen dat het leuk is om je baan te verliezen ?

   Verwijderen
 7. Helaas weet ik wat het is, ons is dit zeven maanden geleden ook gebeurd direct na de vakantie.
  Alles opnieuw moeten berekenen,lees vooral schrappen,ed.
  Het is een zware tijd in ons leven en geeft ook de nodige spanningen onderling.Heel veel sterkte samen gewenst en weet dat er mensen zijn die aan jullie denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een vervelend nieuws. Ik hoop voor jullie dat er misschien toch een doorstart in zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel veel sterkte. Ja, je leven staat echt op zijn kop met zulke berichten. Hopelijk komt er een doorstart en mogelijk al een goed idee als je vriend alvast gaat solliciteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat schrikken, heel erg veel sterkte toegewenst! Wij hadden vorig jaar zoiets, helemaal onverwachts en dat kan je even behoorlijk op je grondvesten doen schudden. Hoofd koelhouden en inderdaad samen de schouders eronder zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is schrikken! Wij hebben hier in het begin van 't jaar hetzelfde mee gemaakt. Wel is de baan van man behouden, maar we hebben een half jaar in de rats gezeten. Heel veel sterkte in deze tijd van onzekerheid en alle onrust die dat met zich mee brengt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ai, da's een vervelend bericht vooral ook omdat je nog niet precies weet van 'hoe en wat'
  sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bah, dat zijn geen leuke dingen. Sterkte ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Tsjonge wat een schrik zeg! En ook zo onverwachts begrijp ik. Ik kan me voorstellen dat als je weet dat een bedrijf het moeilijk heeft, het minder als een verrassing komt. Sterkte gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een nieuws. Leuk dat ze daar pas mee komen als het faillissement bijna is uitgesproken. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat is schrikken zeg. Dat zet alles op z'n kop. Sterkte. Thea R.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je hoort het helaas overal om je heen 'failliet' maar als het jezelf overkomt..... sterkte !

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heel erg veel sterkte. Hopelijk komt het allemaal goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat is dat schrikken zeg. Ik weet een beetje hoe je je voelt. In de afgelopen tien jaar is mijn man 2 keer op staat gezet wegens economische problemen van het bedrijf waar hij werkte. En afgelopen najaar speelde het voor de derde keer. (en echt waar toen had ik zoiets van hier gaan we weer maar de vorige keren zijn we er ook uitgekomen dus dat moet deze keer ook lukken).
  En het roept ontzettend veel op. Paniek, angst etc. Maar het enige advies wat ik je kan geven is geef jezelf en je man een week de tijd om alles te laten bezinken. Je kan ondertussen wat dingen uitzoeken m.b.t de ww en eventuele uitbetaling van het salaris door het uwv mocht de werkgever het niet meer kunnen betalen. Let daarbij ook op of het uwv de eventuele pensioenpremies voor zijn rekening neemt.
  Kijk ook goed naar de maandelijkse lasten. Wat is echt noodzakelijk om te betalen en wat kan even achterwege gelaten worden. Zeker als het inkomen fors daalt. Als het een optie zou zijn dat jij meer gaat werken is dat altijd goed maar hoe zit het dan met de kinderopvang. Want ook al zou je man op straat komen te staan en hij dus thuis zijn, hij moet ook gaan solliciteren etc.
  Ik hoop voor jullie dat er een doorstart komt en/of alles op zijn pootjes terecht komt maar dat zal de tijd leren.
  Blijf in ieder geval met elkaar praten!

  Heel veel sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Och hemeltje, dat is schrikken zeg. Heel veel sterkte in de komende (onzekere) tijd

  Gr. Imre

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Joh wat spannend en onzeker. Dat zijn van die dingen die je nooit mee hoopt te maken... sterkte gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Heel veel sterkte! Meteen naar UWV gaan: daar kunnen ze nog veel voor je betekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Inderdaad; neem direct contact met het UWV op. Zij kunnen je meer vertellen over je rechten en plichten. Het duurt meestal even voordat je een uitbetaling krijgt(UWV neemt dan betalingsverplichting salaris etc over voor meen ik 3 maanden), dus die buffer komt nu goed uit.
  Reken ook niet (meer) op uitbetaling eventuele bonussen, declaraties. Als het wel komt, mooi meegenomen.

  Nare tijd. Sterkte ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. He bah, wat een rot bericht zeg. En inderdaad in een paar minuten tijd komen ineens zaken in een ander perspectief te staan. Heel veel sterkte en wijsheid toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen