donderdag 11 oktober 2012

Op de blaren zitten

Afgelopen weekend hebben we mijn nieuwe baan "gevierd", zoals ik al eerder blogde.
Dat is natuurlijk heel leuk en gezellig, maar toch ziet de rekening er dan weer erg leeg uit, en... 1 van mijn doelen was toch om deze maand weer eens te gaan sparen, tijd dus om even goed op te letten!

Het is niet heel noodzakelijk, maar ik vind het toch leuk om ermee aan de slag te gaan, dan kunnen we hopelijk een mooi bedrag naar de spaarrekening overmaken. Wat ga ik de komende weken doen?

- ik heb nog €100,- contant in mijn portemonnee, daarmee kunnen de boodschappen gedaan worden. Luiers hebben we nog, dus met dit bedrag kunnen we zeker 2 weken door. (het liefst natuurlijk 3 weken, want er is ook nog veel op voorraad)

- vaker lopen om benzine te besparen. Volgende week gaan we weer naar het consultatiebureau en dan ga ik toch eens vragen of we al mogen fietsen met onze kleine man. Dan kan de auto nog meer blijven staan, scheelt toch weer! (al wordt het wel weer koud.... Even doorbijten!)

- we hebben nog een aantal visite die langskomt, meestal haal ik dan taart of luxe koeken. Ik ga misschien zelf iets bakken en anders wordt het vast met gewone koekjes ook wel gezellig!

- er staan deze maand nog 2 verjaardagen op de kalender. (eind van de maand) ik ga nu alvast voor een cadeautje kijken zodat ik niet op het laatste moment iets duurs koop.

- verkopen! In mijn doelen voor Oktober heb ik staan dat ik spullen op marktplaats ga zetten, dat is er nog steeds niet van gekomen, maar daar ga ik deze week dus echt even mee aan de slag!

Zoals gezegd, het is niet noodzakelijk, maar ik vind het wel leuk om te kijken of we met nog iets minder kunnen doen!

Aan de slag! :-)

7 opmerkingen:

 1. Ik kan zo snel niet lezen hoe oud je kindje is, maar ze mogen voor op de fiets zodra ze goed zelfstandig kunnen zitten. Die van mij is 4 maanden en zit dus nog lang niet. En onze oudste was ong 9 maanden dat hij meeging op de fiets, had misschien eerder gekund maar was toen vrij koud om te gaan fietsen voor de lol.
  En voor visite kun je ook zelf een cake bakken, wat slagroom kloppen en je hebt een klein taartje. Misschien heb je wat chocola, even aubain marie smelten en over de bovenkant smeren. Is ook al weer wat feestelijker en vind ik meestal lekkerder dan als het gekocht is.

  Veel succes in elk geval om je doelen te halen.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tips!
   Onze kleine man is nu bijna 8 maanden, hij zit al erg goed, maar ik durf nog niet zo goed, stom hè?!

   Daarom laat ik ze bij het consultatiebureau maar even kijken, dan hoop ik dat ze het goed vinden :-) ik verheug me erop!

   Verwijderen
  2. Het consultatiebureau ADVISEERD wat goed is voor je kind, maar jullie zijn degenen die bepalen. Ik heb ervaren dat de adviesen binnen anderhalf jaar totaal kunnen veranderen, dus neem sindsdien alles met een korrel zout en bepaal mijn eigen route (ook met de kinderen).

   WG

   Verwijderen
  3. Je hebt helemaal gelijk hoor! Ik krijg ook weleens adviezen waar ik niks aan heb ;-)

   Toch vind ik het nu wel fijn, omdat ik wel kan denken dat hij goed zit, maar zij weten er iets meer van.

   Verder doe ik vaak ook wat we zelf goed vinden, sommige adviezen zijn inderdaad super tegenstrijdig!

   Verwijderen
 2. Wat Janneke zegt, je kindje kan mee op de fiets zodra hij heulemaal zelfstandig kan zitten, leuk joh!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook wel eens van die grote mergpijpen van de Lidl als gebakje geserveerd! Gewoon op een schoteltje met een vorkje er bij. Leek net een marsepeingebakje.

  BeantwoordenVerwijderen