dinsdag 30 oktober 2012

De kringloopwinkel

Sinds kort is er hier vlakbij een nieuwe kringloopwinkel geopend, ik vind het altijd erg leuk om te snuffelen bij de kringloopwinkel iets verderop, maar helaas heb ik er vaak de tijd niet voor, of komt het er niet van.

Maar... Een nieuwe kringloopwinkel is natuurlijk een goede reden om te gaan kijken, dus vorige week was het zover. Helaas viel de kringloopwinkel wat tegen, dit kwam voornamelijk omdat de winkel nogal nieuw is, wat dus betekend dat er nog niet zoveel te zien was, erg jammer! Maar dat zal vanzelf wel goedkomen ;-) over een tijdje doen we dus weer een poging.

Aangezien we toch aan het "kringlopen" waren, besloten we om toch ook nog even langs de "bekende" kringloopwinkel te gaan (we komen hier altijd langs als we naar mijn schoonouders gaan)

En dat beviel toch beter! We hebben een hele leuke kinderpiano voor kleine man gekocht en een heuse kinderlaptop (van de bekende Thomas de stoomlocomotief) met die laptop kan hij waarschijnlijk pas over een paar jaar mee spelen, maar dat maakt natuurlijk niks uit, we bewaren het wel. Onze kleine man is gek op "echte" piano's, dus de kinderpiano is een groot succes, samen met de laptop waren we €4,90 kwijt. :-)

Ik zag ook nog een hele plank vol met pinkeltje boeken, ideale voorleesboeken vind ik! Maar, in mijn achterhoofd bedacht ik me dat ik ze vroeger ook had, dus bij navraag aan mijn ouders, bleken ze daar nog een stapel van te hebben liggen, en... We hebben 2 grote stapels Disney boekenclub boeken gehad van mijn schoonouders, dus voorlezen kunnen we voorlopig wel!

Wat koop jij zoal bij de kringloopwinkel? En wat was je beste aankoop ooit?!

12 opmerkingen:

  1. Dit ligt er aan wat er nodig is, maar de beste aankoop was toch dat ene traphekje, geheel nieuw, in de verpakking en in de winkel meer als 80,- (nee geen geintje) heb deze gekocht voor, niet schrikken, 2,50! en die is nog steeds in gebruik, hihi, is het niet voor de hond dan wel voor jongste dochter.
    Owh en een paardentrailer voor barbie voor 2,- 2 jaar later nog steeds een groot succes bij alle twee mn dochters.

    Maarre wel mooi gedaan zeg, een piano en laptop voor de kleine man, super zeg! Hier heb je op het moment eigenlijk niet veel bijzonders staan, behalve naja.... (serieus veel kapotte dingen staan er nu, zou dit door de recessie komen?) vind dit erg jammer want tijdje terug stonden er nog genoeg goede robuuste spullen. komt vast door de recessie, mensen zijn zuiniger aan t worden en beseffen waarschijnlijk steeds meer dat het zonde is om de spullen zomaar weg te doen. (naja ga weer te ver met denken, en neer miepen excuses daarvoor, enne beetje als excuus ;-) zwangerschapshormonen *schaamt zich diep*)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gefeliciteerd met je zwangerschap! En bedankt voor je leuke reactie, ik heb flink gelachen, haha!

      Ik denk het ook hoor... Mensen gooien nu toch minder snel iets weg volgens mij.

      Verwijderen





  2. Solidus schoenen. Hageltje nieuw. Normaal ongeveer 150 euro. Ik had ze voor 3 euro.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Aangezien 80% van mijn kleding, jassen en tassen uit de kringloop komt is het teveel om op te noemen. Soms koop ik wat en verkoop het weer, zo heb ik op een stoel van 25 euro, weer 25 euro winst gemaakt. Een een blazer van een goed merk van 3 euro is verkocht voor 10,00 euro. Dat is ook leuk om te doen als je tijd -en ruimte- ervoor hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is ook een goed idee! Ik vrees alleen dat er dan redelijk wat tijd in gaat zitten, en dat het niet zo heel veel opbrengt, maar... Ik vind het wel een goede reden om wat vaker bij de kringloop te gaan kijken ;-)

      Verwijderen
  4. Ik heb een heel mooi oud wandkastje met een glazen deurtje erin gekocht. Op het ding stond 5 euro, ik dacht die is voor mij! Bij de kassa aangekomen zei ik; voor 5 euro neem ik hem mee! Toen zei de mevrouw; eigenlijk moet ie wel 25 opbrengen...maar jij mag hem voor 5 euro meenemen hoor! Kijk, dat scheelt als je er geregeld komt en ze je kennen. Ik heb hem behandeld met antiworm, mooi gelakt, mooi deurknopje erop en hij is helemaal hip!! Dat is toch wel mijn trots....Voor de rest haal ik er wel boeken voor mn kinderen en af en toe wat glaswerk/kleding. Vorige week had ik een gaaf rokje aan van de lake side, was de rits stuk!! Dan baal je wel even hoor, maargoed, we snuffelen gewoon verder.

    Groetjes Boukje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuke dingen! Kun je de rits niet laten maken bij een kleermaker? Dan kost het natuurlijk wel iets, maar dan kun je het rokje wel dragen.

      Verwijderen
  5. ik koop bijna al mijn kleding in de kringloop , dus mijn beste aankoop ooit is moeilijk te benoemen, eigenlijk zijn ze allemaal de beste aankoop ooit. zeker als je bedenkt dat het voor 90% dure merken zijn en dus kleding is die langer dan een jaar meegaat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klinkt goed. Ik koop nog niet zo lang bij de kringloop, maar ik verbaas me toch soms wel wat mensen wegdoen.. Ongelofelijk!

      Verwijderen
  6. Welke nieuwe kringloop bedoel je? Altijd op zoek naar nieuwe adresjes!

    Wij komen al jaren in kringloopwinkels (vooral in Noord-Holland) en zijn daar ooit een website voor begonnen, misschien ken je die? Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een echte -misschien wel de meest uitgebreide & actuele - kringloop-info gids van Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi HAK,

    Ik zie nu pas je reactie, er is een nieuwe kringloopwinkel in Almere Buiten. Onder de naam Stichting kringloopfabriek, ik hoop dat jullie er iets aan hebben!

    BeantwoordenVerwijderen