maandag 2 juli 2012

plannen helpt ons besparen

Als je een kind krijgt staat je leven op zijn kop... iedereen zegt het tegen je en je wilt het niet geloven, want dat valt toch best mee?

Inmiddels kan ik beamen dat het absoluut waar is! Het duurt even voordat je een ritme hebt, je moet wennen aan elkaar, je zit nog vol met hormonen en door dit alles vergeet je nog weleens om je huishouden op orde te houden.

Uiteraard is dit bij ons ook gebeurd. Ik wilde niet stofzuigen als kleine man lag te slapen, want misschien werd hij dan wakker... en als hij wakker was, dan wilde ik hem aandacht geven! Ons huishouden werd dus af en toe met een snelle slag gedaan en het liefst wilde ik alles morgen doen.

We zijn er nu achter dat dit dus niet werkt. Dus maken we sinds een aantal weken een strakke planning. Elke dag hebben we beide klusjes die gedaan moeten worden. Elke week maak ik een nieuwe planning, en het leuke daarvan is, is dat je alert blijft (omdat er elke week een nieuwe planning hangt) en... je kunt er elke week klusjes bijschrijven waar je anders nooit aan toekomt.

Binnenkort komen de klusjes die ons geld besparen; Bedenk maar eens wat je daarmee kunt doen!
* Kijken wanneer we de hypotheek extra kunnen aflossen.
* De autoverzekeringen vergelijken (wij hebben heel luxe 2 auto's, die gelukkig heel zuinig in het gebruik zijn, dat dan weer wel)
* Energieprijzen vergelijken
* Huisverzekeringen vergelijken

Etc. etc. ik kan nog wel even doorgaan!

Een ander vind het misschien kinderachtig, maar onze planning werkt echt voor ons, nu ons hoofd vol zit met onze kleine man, is het fijn om een leidraad te hebben. Wij zorgen nu dat elke week de klusjes gedaan worden, heel zelden wordt er iets doorgeschoven naar de volgende week, maar dan moet het echt gebeuren! Ik krijg al bijna zin om al die verzekeringen, energieprijzen etc. eens te gaan vergelijken! Daar moet vast een besparing haalbaar zijn.

Werk jij volgens een planning? Of heb je dat weleens gedaan?

2 opmerkingen:

 1. Ik heb er juist bewust voor gekozen om van kleins af aan wel dingen te doen rondom mijn dochter die sliep. Je kan nu dan ook een kanon op haar kamer afschieten en nog wordt ze niet wakker. Lekker 's aovnds even de was in de kast leggen, stofzuigen allemaal geen enkel probleem.
  Kan al het lawaai van de wereld maken en ze slaapt er rustig doorheen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe dat nu ook hoor! Ik vond het in het begin alleen zo zielig, haha!
   Gelukkig slaapt kleine man redelijk makkelijk, dus hij slaapt ook als het lawaaiig is, wel zo makkelijk! :)

   Verwijderen