donderdag 5 juli 2012

€ 0,40

Mijn ochtend stond vandaag in het teken van €0,40...
Gisteren boodschappen gedaan, maar gisteravond keek ik de bon na en kwam ik erachter dat ik voor het brood dat ik gekocht had €0,40 teveel had betaald. (Ik kijk eigenlijk altijd de bon na als ik nog in de winkel ben, maar deze keer dus toevallig niet, zul je net zien!)

Vroeger had ik mijn schouders opgehaald en de bon weggegooid, maar dat doe ik echt niet meer! Dus vanmorgen een lekker (warm!!!) wandelingetje naar de supermarkt. Ik kreeg de €0,40 netjes terug. Het meisje dat mij hielp staat vaak bij de klantenservice, en ik zag haar alweer kijken.. haha! Ik ga tegenwoordig terug als ik teveel heb betaald, maar ook als bijvoorbeeld de groenten vanbinnen weer eens beschimmeld blijken te zijn. Ik krijg tot nu toe altijd netjes mijn geld terug, maar ik baal wel steeds meer van "mijn" supermarkt, want ik moet toch wel vaak terug of in de rij staan bij de klantenservice.

Wij komen al een aantal jaar bij deze supermarkt, het was dicht bij ons oude huis. Nu is het iets verder weg, maar de mensen zijn over het algemeen vriendelijk, de manager zegt je altijd vriendelijk gedag, en ze gaan dus ook goed met klachten om. Toch vind ik dat je eigenlijk moet zorgen dat de klanten geen reden tot klagen hebben. Ik zit er dan ook over te denken om "over te stappen" naar de Appie, die zit hier tegenwoordig op een kleine loopafstand en daar kom ik ook weleens. Ze hebben een goed budget merk (euroshopper) maar andere dingen zijn weer duurder... ik twijfel dus nog even verder.

Zou jij terug gaan voor €0,40? Waarom wel of waarom niet? Mijn beredenering is dat ik elke cent/euro maar 1 keer kan uitgeven, dus waarom teveel betalen?!


6 opmerkingen:

 1. Goed dat je teruggegaan bent! Ik doe het ook: vele kleintjes maken een grote! Wij consuminderen o.a. om onze aflossingsvrije hypotheek af te lossen en iedere cent is er een. Zo heb ik ook de afgelopen weken meegedaan met geld terugacties (er ging een wereld voor me open!) Dove fresh and awake doucheschuim 400ml, Page Groen en zacht toiletpapier, Axe shampoo (Kruidvat), Mona Xl pudding, Fristi perzik, Bertolli pastasaus, Mc Cain Golden Longs en ovenfriet AH, Ambi geurverfrisser AH, Cela Vita grootmoeders aardappeltjes met spek en ui (aktieverpakking).
  Afwasmiddel van Ecover gebruiken als shampoo (zonder kunstmatige kleur en geurstoffen) tip Valhalla. Deze bevalt ons erg goed! Overgieten in een fles met handpompje voor zuinig gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk hè?! Al die geld terug acties, er zijn er echt veel! mijn ogen zijn ook echt open gegaan.

   Verwijderen
 2. Ik zou zeker terug zijn gegaan, ook al is het maar 10 cent! Ik had het van de week ook bij onze supermarkt. Ik had een zak aardappels gekocht van 3 kilo en daar stond een prijs voor van 1,79. En aangezien de aardappels hier altijd spieren krijgen, koop ik ze niet in grootverpakkingen. De zakken van 5 kilo waren 3,59. Je raadt het al, thuisgekomen zag ik op de bod dat er dus mooi 3,59 aangeslagen was!! Ik er weer mee heen, kreeg ook zonder problemen mn geld weer, is toch wel even 1,80!!

  Bij de jumbo is het helemaal mooi, laatst een lenor wasverzachter gekocht, via schap 2,79 en thuisgekomen zag ik op de bon dat het 3,29 was aangeslagen!! Ik er mee heen, en ik kreeg het volledige geld terug! Dat is 1 van hun 7 zekerheden...dus ik had mooi gratis wasverzachter....

  Alle kleine beetjes helpen en gewoon mee terug gaan, anderen doen dat ook en je moet om je eigen centen denken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Jumbo vind ik inderdaad wat dat betreft een goede winkel. Als de groenten niet goed zijn, ontvang je een tas vol met groenten en fruit. Zo zijn de medewerkers ook gemotiveerd om goed op te letten.

   Bij "mijn" supermarkt heb ik ooit een vakkenvuller geattendeerd dat de aardbeien beschimmeld waren, hij pakte het doosje van mij aan en zette het weer terug toen ik wegliep... wat een service!

   Verwijderen
 3. Dapper dat je teruggaat, ik doe dat eigenlijk nooit... tenzij ik er in de winkel achterkom en het niet te druk is. Maar vele kleine bedragjes tellen samen toch op

  Als je twijfelt tussen twee supermarkten kun je ook je kansen spreiden. Misschien is de groente beter bij de Appie (of een groentenwinkel?) en zijn andere spullen beter en/of goedkoper bij je vertrouwde supermarkt. Misschien heeft de Appie wasmiddel in de reclame en de andere supermarkt pindakaas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip! Ik kijk inderdaad naar de aanbiedingen bij de verschillende winkels. Aangezien de Appie op loopafstand is, koop ik daar vaak interessante aanbiedingen, ideaal!

   Verwijderen