woensdag 27 juni 2012

Duur dagje!

Het salaris is net binnen en het geld vliegt alweer de "portemonnee" uit. Vandaag was het tijd voor de grote beurt van de auto. Gelukkig een redelijk nieuwe, dus extra reparaties werden niet gevonden.

De dealer kon ons helpen voor een mooie prijs, ruim €450,- voor een grote beurt. Uhm... oké, bedankt meneer, we kijken nog even verder.

Hier in de buurt hebben we nu een goede garage gevonden. Van bekenden hebben we goede verhalen gehoord, ze zijn betrouwbaar en snel. Een grote beurt voor minder dan de helft! Heerlijk vind ik dat soort besparingen!

Helaas blijft het natuurlijk veel geld, maar we mogen niet klagen! Vanavond zijn we met gratis kaartjes van de postcode loterij naar de bios geweest. Wij zijn zelf niet lid van de postcode loterij, de kaartjes hebben we gekregen van mijn ouders, omdat ze deze week gebruikt moesten worden. Het werd de film Jackie. Een Nederlandse leuke film. We hebben ons vermaakt!

Goede bespaartips voor bij de bios;
- Wij gaan niet vaak naar de bioscoop, want thuis op de bank met kleine man boven in zijn bed, vind ik net zo leuk, soms zelfs nog leuker, dan in een zaal zitten met mensen die commentaar geven, zitten te kraken met chipszakken of door de film heen praten... maar... als wij gaan, bestellen we kaarten bij de Airmiles. Verder worden ze toch niet gebruikt, en zo kunnen we af en toe toch naar de bios, zonder dat het iets kost.
- De bioscoop ligt in onze woonplaats midden in de stad. Dat betekend dus betaald parkeren... wij zetten de auto mooi iets verder neer en lopen een stukje.
- Je mag officieel geen eigen eten en drinken meenemen de bioscoop in, maar ik heb er nog nooit iemand over gehoord. Wij nemen dus met de boodschappen lekkers mee en nemen dat mee in mijn tas. Nooit problemen mee gehad!
(Vanavond begon de film redelijk vroeg en hadden we net gegeten, dus vanavond hebben we de film gekeken zonder extra's, en dat was ook prima!)

Ga jij weleens naar de bioscoop? Waarom wel of waarom niet?


3 opmerkingen:

 1. Een paar keer per jaar met een groep vriendinnen. M&M's, druiven en drinken voor tijdens de film komen uit eigen tas (ook nog nooit gecontroleerd). De koffie/thee vooraf halen we daar.
  Veel goedkoper dan een avondje met zijn allen de kroeg in en op de terugweg in de auto hebben we altijd de mooiste gesprekken.
  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga alleen naar de film als ik kaartjes heb gekregen van iemand. Helaas gebeurt dat niet vaak. Dus de laatste keer naar de film was vorig jaar oktober .... met de jongste naar de film van sinterklaas geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ken mijn man tien jaar en we zijn nog nooit samen in een bioscoop geweest, euhm de Roode Bioscoop in Amsterdam uitgezonderd (theaterzaal). Wij kijken thuis films, series van de bieb, of zwaar in de aanbieding of van de kringloop. Verder wel veel naar het theater of livemuziek in de kroeg kleine zaaltjes etc.

  BeantwoordenVerwijderen